18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Hoe kom je aan gratis geld in sportwedden?

Bob Ligthart

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is wel degelijk mogelijk om gratis geld te krijgen van bookmakers. Er zijn verschillende redenen waarom aanbieders dit doen en in dit artikel beschrijven we hoe je aan gratis geld komt in sportwedden.

Waarom geven bookmakers gratis geld aan sportwedders?

Winkels geven regelmatig korting op spullen door middel van acties om klanten aan zich te binden. Bookmakers doen dit eigenlijk op een zelfde soort manier, want ze geven bonussen en soms dus ook gratis geld aan de mensen die bij hun wedden. De bedoeling van deze acties is dat een speler zich fijn voelt bij de bookmaker en dus besluit bij deze te gaan wedden en niet bij een ander. Inmiddels maken veel wedmakelaars hier gebruik, wat natuurlijk erg prettig is voor jou als sportwedder.

Hoe kom ik aan gratis geld?

Welkomstbonus

Er zijn verschillende manieren waarop je geld gratis geld kan krijgen van bookmakers en elke sportwedaanbieder heeft hier eigen regels voor. Een veel gebruikte actie is het aanbieden van een welkomstbonus. Dit houdt in dat de bookmaker een nieuw lid helpt bij zijn eerste weddenschap. Zo kan het zijn dat je de eerste weddenschap cadeau krijgt tot een bepaald bedrag en dat je dus met gratis geld speelt. Op deze manier is het heel veilig wedden, want er is geen kans op verlies.

Free Bet

Een Free Bet is een gratis weddenschap, niet meer en niet minder. Eens in de zoveel tijd komt het voor dat je zo’n free bet hebt verdiend en dan krijg je bijvoorbeeld vijf euro om gratis mee te spelen. Dit komt dus op hetzelfde neer als een welkomstbonus, maar deze gratis weddenschap is niet alleen voor nieuwelingen. Bij grote sportevenementen willen bookmakers ook nog wel eens Free Bets uitdelen, maar deze zijn dan vaak niet geheel gratis.

Het komt namelijk ook wel eens voor dat je een melding krijgt van een Free Bet, maar dat je hier eerst iets voor moet doen. Zo is het vaak het geval dat je eerst een weddenschap van bijvoorbeeld tien euro moet plaatsen en dat je daarna pas vijf euro van de bookmaker krijgt om nog eens te wedden. Op deze manier proberen ze wedders weer actief te laten spelen, maar als je dit al doet is het natuurlijk makkelijk vijf euro verdienen. Voor wat minder ervaren spelers kan dit ook handig zijn, want zo is de drempel wat lager om eens mee te spelen.

Naast deze vormen bestaat er nog een soort Free Bet. Hierbij krijg je ook gratis geld van de bookmaker, maar je kunt je gewonnen geld pas innen als je boven een bepaald bedrag hebt gewonnen. Voorbeeld: je krijgt een Free Bet ter waarde van vijf euro, maar pas bij het winnen van een bedrag van 100 euro kun je dit daadwerkelijk op je rekening storten.

Hoe zet ik een Free Bet in?

Bij Toto is een Free Bet terug te vinden op het spelformulier dat je invult. Onder de voorspellingen die je hebt gedaan staat er een kopje met promoties/ actiecodes en hier druk je dan op. Het is de bedoeling dat jouw inzet gelijk is aan de Free Bet die je hebt gekregen. Wanneer zo’n gratis voorspelling twee euro waard is, vul jij dus twee euro in na het selecteren van de Free Bet.

Promoties en actiecodes

Toto maakt ook regelmatig gebruik van individuele promoties en actiecodes, maar hiervoor moet je jezelf aanmelden. De bookmaker communiceert informatie over deze bonussen namelijk vooral via e-mail.

Cashback bonus

De cashback bonus is ook een veelgebruikte bonus die bookmakers af en toe aanbieden. Het wordt ook wel risicovrij wedden genoemd. Dit lijkt op een Free Bet, maar het zit toch net iets anders. Bij deze manier van wedden maak je een weddenschap aan en zet je in met je eigen geld. Het mooie van deze optie is dat je jouw geld gewoon terug krijgt wanneer je verliest. Het is dus wel je eigen geld dat je erin steekt, maar bij een verkeerde voorspelling krijg je het gewoon terug.

Wat gebeurt er als ik win met gratis geld?

De regels van een weddenschap veranderen doorgaans niet als je speelt met gratis geld dat je van de bookmaker hebt gehad. Het potentiële winbedrag wat op het spelformulier staat, is het uiteindelijke bedrag dat je wint bij een correcte voorspelling. Er komen dus geen andere berekeningen bij kijken, waardoor je minder zou verdienen.

Wat wel kan, is dat je het geld niet gelijk kan storten op je rekening, omdat er soms bepaalde voorwaarden aan vast zitten. Zo werd eerder in dit artikel al een Free Bet benoemd waarbij je eerst een bepaald bedrag moet winnen voor je het kunt innen. De bookmaker laat vooraf altijd duidelijk weten wat deze voorwaarden dan zijn en die zijn gewoon te vinden in je mailbox. Hierdoor wijst alles zichzelf uit en is het makkelijk te begrijpen.