18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Uitleg: wedden op hondenrennen

Bob Ligthart

In Nederland zijn hondenraces nog niet zo bekend als in bijvoorbeeld Engeland, maar deze sport kan wel erg interessant zijn voor veel sportwedders. Het wedden op de hazewindhonden kan, naast dat het spectaculair is om te zien, ook nog eens veel geld opleveren. In dit artikel leggen we de belangrijkste zaken omtrent hondenrennen uit en geven we tactieken voor het wedden op deze sport.

Wat zijn hondenraces precies?

Hondenrennen is een eeuwenoude sport waarbij windhonden tegen elkaar racen. Ze rennen op een baan achter een kunsthaas aan en de snelste hond wint uiteindelijk. In Nederland is deze sport nog niet zo groot en hier wordt het dan ook vooral als hobby gezien. Hondenrennen kan met verschillende hondenrassen, maar over het algemeen zijn de greyhounds hier het beste in. Dit ras is namelijk heel erg goed in het vangen van een prooi en dit is erg belangrijk in de races, omdat de honden achter een nephaas aanzitten.

Toekomst van hondenrennen

De toekomst van hondenraces ziet er niet heel rooskleurig uit. De rechten van de dieren worden steeds belangrijker en er komen steeds meer wetten om de dieren te beschermen. In de politiek is er de laatste jaren ook veel te doen over dit thema, waardoor commerciële hondenraces het steeds moeilijker krijgen. In het Verenigd Koninkrijk en Ierland vinden nog veel greyhound races plaats en veel weddenschappen zijn dus ook gericht op de races in die landen. Momenteel zijn er dus nog wel genoeg banen open en is het wedden op hondenrennen nog altijd mogelijk. Let op: niet alle bookmakers maken het mogelijk om op deze sport te wedden.

Manieren van wedden op greyhound racing

Bij voetbal zijn er ontzettend veel verschillende manieren van wedden. Je kan bijvoorbeeld inzetten op doelpuntenmakers, aantal doelpunten, in welke helft er wordt gescoord en ga zo maar door. Hazewindhond rennen heeft niet zo’n breed arsenaal aan verschillende spelopties. Het wedden op deze sport gaat simpelweg over het voorspellen van de positie waarop de honden eindigen. Op de renbaan zelf heb je nog verschillende opties, zoals de eerste twee goed voorspellen of de eerste drie. Dit zie je bij veel bookmakers al niet meer, want bij de meesten zet je gewoon op de winnaar van een race in.

Als je hebt ingezet wil je natuurlijk ook zien wat er in de wedstrijd gebeurt en dit is dan ook bij veel bookmakers mogelijk. Zo kan je bij verschillende aanbieders de greyhound races bekijken als je wat geld op je account hebt staan.

Op welke hond zet ik in?

Bij andere sporten is het voor een leek wat makkelijker om in te zetten op een winnaar, omdat hier meer informatie over te vinden is. Over hondenraces is wat minder bekend en daarom is het wat moeilijker om bij deze sport de favorieten eruit te pikken als je niet goed op de hoogte bent.

Net als bij voetbal heeft elk team, in dit geval een hond, een quotering die al een indicatie geeft van de winkans. Een tip is dus om eerst de quotes erbij te pakken en daarna meer informatie op te zoeken over die honden. Zo krijg je een beter beeld van de favorieten en zie je of de quoteringen wel echt terecht zijn.

Achter het wedden op windhondenrennen zit wat meer werk, maar in de essentie is het hetzelfde proces als bij voetbal. Naast deze tactiek is er natuurlijk ook nog een klein beetje geluk voor nodig om uiteindelijk op de daadwerkelijke winnaar ingezet te hebben.

Virtual greyhound racing

Naast het wedden op echte hondenraces is er ook nog virtual greyhound racing. Hierbij nemen ook zes honden het tegen elkaar op door over een ovale renbaan te racen, maar dan virtueel. De hond die als eerst over de finish komt heeft gewonnen en als jij op die hond hebt ingezet, krijg jij het winbedrag uitgekeerd. Deze vorm zie je ook regelmatig op gewone spelsites, maar dan gaat het niet om echt geld. Voor een onervaren iemand kan dit een handige manier zijn om de basis van de sport te leren kennen.

Aanstaande hazewindhond race evenementen

Hondenraces zijn er maandelijkse zo niet wekelijkse basis en voor een actueel overzicht kun je altijd bij bookmakers terecht.

Dit jaar staan er ook nog meerdere grote en bekende hondenraces op het programma en hieronder zetten we de wedstrijden op een rijtje die nu al aangeboden worden bij sommige bookmakers.

In het aanstaande weekend is er al een wedstrijd waarop ingezet kan worden. 15 februari is het namelijk tijd voor de Winter Derby. Een week later, 22 februari, vindt de Golden Jacket 2020 plaats en dit is een welbekend greyhound racing evenement in Crayford, Groot-Londen. Op diezelfde datum speelt ook de Peter Bussey Memorial Trophy zich af, waarbij ook weer veel hazewindhonden hun krachten zullen meten.

Dan maken we een sprongetje in de tijd, want in Juni staat er weer een groot evenement op de planning, namelijk de Greyhound Derby in Nottingham. De laatste hondenrace van het jaar op donderdag 31 december en dat is dit jaar op een donderdag. Het jaar wordt dan afgesloten met de RPGTV Naps table 2020.