18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Gambling Commission: daling in wedden onder minderjarigen

Tim Giesbers

De Gambling Commission van het Verenigd Koninkrijk heeft de kansspelindustrie opgeroepen om op lange termijn mee te werken het wedden van minderjarigen tegen te gaan. Uiteindelijk wil de organisatie dit fenomeen helemaal laten verdwijnen, maar nu is al uit een rapport gebleken dat er een daling is onder het aantal minderjarigen dat aan wedden doet.

In het Verenigd Koninkrijk werden 2.943 jongeren tussen 11 en 16 jaar geïnterviewd over hun gedrag wat betreft kansspelen. De zogeheten Young People and Gambling Survey 2019 vond uit dat 11 procent van hen hun eigen geld had ingezet op kansspelen in de zeven dagen voorafgaand aan het interview. In 2018 was dat nog 14 procent.

Beschermen

Van de respondenten gaf 36 procent aan in de afgelopen twaalf maanden geld te hebben uitgegeven om te gokken, tegenover 39 procent in het vorige jaar. Het percentage van problematische wedders onder de bevraagden bleef met 1,7 procent wel hetzelfde. Deze groep krijgt extra aandacht van de Gambling Commission.

De Britse autoriteit geeft ook aan dat jongeren dus nog steeds toegang hebben tot kansspelen en dat betekent dat de industrie moet blijven samenwerken met de Gambling Commission, de overheid, goede doelen, scholen en ouders. Hun gezamenlijke doel moet zijn om minderjarigen compleet te beschermen tegen kansspelen.

Vastberaden

“Dit rapport toont aan dat kinderen en jongeren schade kunnen ondervinden van het deelnemen aan kansspelen”, zegt Tim Miller, directeur van de Gambling Commission. “Elk kind dat problemen ervaart is er een te veel en we zijn vastberaden om er alles aan te doen deze groep te beschermen tegen wedgerelateerde problemen.”