18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Yahoo en MGM gaan sportwedden-overeenkomst aan

Maurice Krabbendam

Yahoo Sports en MGM Resorts, de laatste bekend van de casino’s in onder andere Las Vegas, hebben een overeenkomst op het gebied van sportwedden gesloten voor de Amerikaanse markt. Het gaat om een samenwerking voor meerdere jaren.
Doel is om Yahoo Sports de stap te kunnen laten zetten naar het aanbieden van sportweddenschappen. Daarnaast is het de bedoeling dat de twee partijen samen gaan werken aan “content-belevenissen en live evenementen”. Dit werd in een gezamenlijke verklaring aangekondigd door Guru Gowrappan, CEO van Verizon Media (moederbedrijf van Yahoo), en MGM-voorzitter en directeur Jim Murren.

In november verschijnt de Yahoo Sports App, ‘powered by BetMGM’. Yahoo wordt op haar beurt de partner van MGM op het gebied van digitale sportmedia.

Reacties van betrokkenen

Murren stelt in een reactie: “Deze samenwerking markeert een belangrijk moment voor BetMGM in de groeiende sportwedden-sector van de Verenigde Staten. Het integreren van Yahoo’s toonaangevende fantasy sports-activiteiten en content met BetMGM’s hoogwaardige sportwedden en interactieve platform, brengt ons in een unieke positie om het marktaandeel op te schroeven, en om op grote schaal geaccepteerd te worden door sportfans.”

Ook Gowrappan had mooie woorden over voor de gesloten deal, en lijkt net als Murren blij met de commerciële deuren die deze opent: “Het historische partnerschap tussen Yahoo Sports en BetMGM zal de toekomst van fanschap veranderen. Er zullen nieuwe manieren komen voor sportfans om verder te gaan dan verbinding via content en interactie via commercie.”

Mediabedrijven & sportwedden

Yahoo is niet het eerste mediabedrijf dat stappen zet om sportweddenschappen te gaan aanbieden. Twee maanden geleden werd Fox Bet gelanceerd in de staat New Jersey, een samenwerking van Fox met The Stars Group, eigenaar van onder meer PokerStars en BetStars. Daarbij werd als belangrijke reden aangevoerd dat op deze manier de ‘casual’ spelers bereikt kunnen worden, die anders wellicht niet bij sportwedden uit zouden komen. Algemeen wordt aangenomen dat juist in deze doelgroep nog veel mogelijke groei zit.

Sportzender ESPN biedt ondertussen ook al veel sportwedden-gerelateerde content aan, en bouwt met Caesar’s Palace zelfs aan een toegewijde studio in Las Vegas.