18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GambleAware lanceert eerste campagne gericht op vrouwen

Tim Giesbers

De Britse organisatie GambleAware, die zich inzet voor het promoten van verantwoord wedden in Groot-Brittannië, heeft een nieuwe campagne opgezet. Voor het eerst sinds het begin van de eerste campagne is dit er een die zich specifiek richt op vrouwen.

De campagne is deze maand begonnen en loopt tot eind maart. Onder de vrouwen wordt de behandeling en ondersteuning van wedgerelateerde schade gepromoot. Ook wordt de bewustwording van steun gestimuleerd en worden vrouwen doorverwezen naar de National Gambling Treatment Service.

Online

De campagne zal plaatsvinden op een breed scala aan manieren. Zo zullen radiostations aandacht besteden aan het initiatief, net als tijdschriften. Tenslotte wordt ook online aandacht besteed aan de campagne, die zich specifiek richt op vrouwen tussen 18 en 54 jaar.

GambleAware zegt de campagne te hebben ontwikkeld als reactie op een recent onderzoek naar vrouwen en wedgerelateerde schade. Uit dit rapport, ondersteund door GambleAware, blijkt dat 10 procent van de vrouwen in Groot-Brittannië enige mate van wedgerelateerde schade ervaart.

Toename

Zoë Esmond, directeur communicatie en engagement van GambleAware, zegt: “Na het succes van de vorige campagne gaan we door met onze gerichte aanpak om ervoor te zorgen dat vrouwen niet over het hoofd worden gezien bij het vergroten van het bewustzijn over behandeling en ondersteuning van wedden.”

“De bevindingen uit dit onderzoek wijzen op een toename van het aantal vrouwen dat door wedgerelateerde schade wordt getroffen. We hopen dat deze campagne zal helpen om diegenen die schade ondervinden, te wijzen op de beschikbare hulp.”