18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Betkick en Betago verkrijgen Duitse licentie

Tim Giesbers

De Oostenrijkse kansspelaanbieder Betkick Sportwettenservice, van Stoiximan, en Betago dat haar diensten aanbiedt met een Maltese licentie, zijn de nieuwste kansspelaanbieders geworden die federale licenties voor sportweddenschappen in Duitsland hebben verworven.

Betkick kan nu legaal weddenschappen aanbieden via het domein Betano.de. Oorspronkelijk werd het bedrijf opgericht in Oostenrijk en in juli 2018 nam Kaizen Gaming en vervolgens Stoiximan het over. Betago heeft sinds de oprichting meerdere licenties voor fysiek en online wedden veiliggesteld.

Aanvragen

Dankzij de licenties die de twee bedrijven hebben verkregen voor de Duitse markt, staat het totale aantal goedgekeurde aanvragen sinds oktober 2020 nu op 23. In die maand werden de eerste federale licenties toegekend aan aanbieders voor kansspelen.

Het aantal goedkeuringen blijft echter ver achter bij het aantal aanvragers. In februari vorig jaar zei de instantie die verantwoordelijk is voor de vergunningverlening, de Regionale Raad van Darmstadt, dat het dertig aanvragen had ontvangen. Twintig andere bedrijven gaven aan interesse te hebben.

Aanklacht

Dit kwam een ​​maand voordat het licentieproces werd stopgezet door een juridische aanklacht van de Oostenrijkse bookmaker Vierklee, die beweerde dat het niet op een eerlijke en transparante manier werd uitgevoerd. De aanklacht van Vierklee werd later ingetrokken.