18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Flutter neemt leidende rol voor verantwoord wedden Ierland

Tim Giesbers

Flutter Entertainment heeft een update aangekondigd van zijn verplichtingen op het gebied van veilig wedden in Ierland. Als moederbedrijf van Paddy Power verklaarde Flutter dat het ervoor heeft gekozen creditcardtransacties te verbieden. Ook komt er een verbod op tv-reclame tijdens sportwedstrijden.

Bovendien zal het bedrijf 1 procent van de netto opbrengst schenken om de behandeling van problematisch wedden in Ierland te ondersteunen. Het doel is om tot 2023 minimaal 3 miljoen euro bij te dragen aan de Ierse Gambling Awareness Trust.

Wedreclamewet

Het besluit van Flutter om de doelen op het gebied van verantwoord wedden bij te werken, komt voor de implementatie van wijzigingen in de regelgeving door de Ierse overheid. De wetgever is van plan een nieuwe wedreclamewet te herzien die vorige week door de Irish Labour Party is ingediend.

Afgelopen december besloten de wetgevers eindelijk tot de uitgestelde goedkeuring van de Interim Gaming and Lotteries Act goed. Met dit wetsvoorstel wordt de basis gelegd voor een ingrijpende hervorming van de kansspelwetten van het land in 2021.

Verantwoordelijk

Conor Grant, CEO van Flutter in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, legt uit: “We verwelkomen de toezegging van de Ierse regering om nieuwe kansspelwetten in te voeren. Maar kansspelaanbieders moeten verantwoordelijk handelen zonder dat dit verplicht is.”

“We erkennen dat gokken de afgelopen twee decennia een technologische transformatie heeft ondergaan. De invloed van de smartphone, sociale media en on-demand streaming is groot. We begrijpen dat de wetgeving voor deze ontwikkelingen complex is en enige tijd kan duren.”

Grant legt uit dat deze denkwijze heeft gezorgd voor de nieuwe besluiten van Flutter. “We hebben besloten om, ruim vóór de wetgeving, verschillende maatregelen in te voeren om de effectiviteit van ons beleid voor verantwoord wedden in Ierland te vergroten.”