18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie winnaar 2021 quoteringen update: seizoen al beslist?

Bob Ligthart

De Eredivisie zit inmiddels in de tweede seizoenshelft en Ajax is uitgelopen op de concurrentie. In het verleden waren er al vaker comebacks te zien in het tweede deel van een seizoen. In dit artikel gaan we in op de titelkansen van verschillende clubs in de Eredivisie, met de daarbij behorende quoteringen voor winnaar van de competitie.

Toppermaand

De maand januari stond als toppermaand op de Eredivisie-kalender. De verschillen waren vooraf erg klein, waardoor er extra veel op het spel stond voor de topclubs uit de Nederlandse competitie. Ajax en PSV begonnen de maand met een 2-2 gelijkspel in een onderlinge ontmoeting.

De Amsterdammers wonnen de andere twee toppers van de maand wel, waardoor ze deze periode goed doorkwamen. PSV wist geen enkele topper te winnen, maar hield de schade beperkt door van de kleinere teams te winnen. Het lang goed draaiende Vitesse kreeg aan het einde van de maand een flinke inzinking, waardoor het meerdere punten verloor. AZ en Feyenoord liepen ook hier en daar wat averij op. Ajax was daarom de grote winnaar van de toppermaand.

Stand Eredivisie 2020/21

Ajax staat er met 50 punten goed voor na de toppermaand, want na januari had het een voorsprong van zeven punten vergeleken met de andere clubs. Inmiddels zijn dit er vier, maar Ajax speelde een wedstrijd minder door een afgelast duel vanwege het hevige winterweer. PSV volgt de club uit Amsterdam met 46 punten en is daarmee voorlopig de grootste concurrent.

Vitesse zit midden in het dipje waardoor het drie wedstrijden op rij al niet meer wist te winnen. De club staat nu derde met een totaal aantal punten van 42. AZ en Feyenoord bekleden de andere twee plaatsen uit de top vijf met 40 en 38 punten. Net als Ajax heeft Feyenoord ook nog een wedstrijd tegoed.

Hoe zagen de quotes er aan het begin van het seizoen uit?

Ieder jaar kun je ook aan het begin van het seizoen al wedden op de kampioen van de Eredivisie. De bookmakers zagen Ajax aan het begin als grote favoriet en gaven de Amsterdammers toen een quote van 1.65, gevolgd door PSV met een quotering van 3.50.

AZ werd aan het begin van het seizoen ook gezien als echte titelkandidaat met een quote van 7.00, net als Feyenoord, dat aan de start van het seizoen een quotering van 9.00 had.

Het vertrouwen in Vitesse was niet zo groot. De bookmakers zagen FC Utrecht (31.00) nog eerder kampioen worden dan de club uit Arnhem. De Arnhemmers staan zoals genoemd nu derde, terwijl de Utrechters de negende plek bekleden.

Wedden op kampioen Eredivisie 2020/21

Als we de bookmakers moeten geloven, wordt het niet zomaar spannend meer. Zij denken dat de opgebouwde voorsprong van Ajax genoeg moet zijn om uiteindelijk ook het kampioenschap binnen te halen. Deze voorspelling heeft op het moment namelijk een quote van 1.22. De wedkantoren zien alleen PSV nog in de buurt komen van de koploper. Wedden op PSV als kampioen levert momenteel een quotering van 5.00 op.

De andere teams uit de top vijf komen er niet zomaar meer aan te pas als we naar de quotes kijken. Voor Vitesse staat er een quotering van 16.00, bij Feyenoord is dit 35.00 en bij AZ zelfs 50.00. Een voorsprong van potentieel zeven punten is natuurlijk erg veel, zeker met de vorm waarin Ajax verkeert. Wedden op Ajax is voor nu dan ook zeker de beste optie.

Je zou ook een andere strategie kunnen toepassen. Zo kun je bijvoorbeeld op de favoriet inzetten, op dit moment Ajax, en daarnaast nog op een tweede team met een hogere quote. Denk je bijvoorbeeld dat PSV ook nog een goede kans maakt, dan kun je op Ajax en PSV inzetten. Zorg dan wel voor de juiste inzet, zodat je ook daadwerkelijk op een verantwoorde manier winst kunt maken.

Beste klassering

Binnen de top vijf zijn er ook nog andere weddenschappen waarbij de titelkandidaten aan bod komen. Zo kun je voorspellen welk team er hoger eindigt dan de ander. Hier zijn twee koppels bij gemaakt. AZ en Feyenoord, en Ajax en PSV. Bij dat eerste koppel wordt het erg spannend. Beide teams leveren op dit moment een quote van 1.85 op bij deze weddenschap. De bookmakers zien het dus als fifty-fifty.

Bij Ajax en PSV lijkt het een stuk eenvoudiger, want voor Ajax krijg je een quote van 1.12 en voor PSV 5.00. Het verschil in punten is bij deze teams dan ook een stukje groter, waardoor het makkelijker te voorspellen is.

Wanneer wedden op de kampioen van de Eredivisie?

Het is de kunst om op het juiste moment in te zetten. Je moet voor jezelf bedenken op welke manier je jouw winbedrag zo hoog mogelijk kan maken. Vaak komt dit neer op een zo hoog mogelijke quote creëren tegenover een klein risico. Sla toe op het voor jou perfecte moment.

Als je denkt dat Ajax kampioen wordt, dan zou je kunnen wachten tot de concurrentie dichterbij is gekomen, omdat de quote van Ajax dan omhooggaat. De kans is dan groter dat de Amsterdammers ingehaald worden, maar er is nog steeds een voorsprong.

Verwacht je juist toch dat PSV of een andere outsider er met de Eredivisie-titel vandoor gaat, dan lijkt nu het beste moment voor een inzet. Door de achterstand op Ajax zijn hun quoteringen nu hoog, terwijl er nog wel best veel wedstrijden te gaan zijn waarin het gat kan worden gedicht.

Zo zijn er nog veel meer andere scenario’s die je kunt nagaan voor het plaatsen van een weddenschap op Winnaar Eredivisie 2020/21.