18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

De kansen van Ajax en PSV in de knock-outfase van de Europa League

Joris Velthausz

In het begin van dit Europese seizoen deden er vier Nederlandse clubs mee aan de groepsfase van de Champions League of de Europa League. Na de groepsfase zijn er nog twee ploegen overgebleven. Je kan nu wedden op de eindwinnaar van de Europa League.

Ajax eindigde derde in groep D van de Champions League en stroomt zo de Europa League in. PSV werd eerste in groep E van de Europa League en is ook door. Feyenoord en AZ werden helaas derde in de groepsfase en vielen af. Lees in dit artikel alles over de kansen van Ajax en PSV in de knock-outfase van de Europa League.

Wedden op Ajax in de Europa League

Groepsfase Champions League

Ajax plaatste zich wederom voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers kwamen terecht in groep D bij Liverpool, Atalanta Bergamo en Midtjylland. Met Liverpool en Atalanta in de poule wist Ajax dat het op top moest presteren om door te gaan. De Amsterdammers bleven lang in de race voor de bovenste twee plekken maar de club heeft het uiteindelijk zelf laten liggen. Tegen Atalanta werd er een 0-2 voorsprong weggegeven en ook tegen Liverpool had Ajax één of meer punten kunnen pakken. Dit lukte echter niet en de club werd derde. Daarom stroomt de club nu de knock-outfase van de Europa League in.

Tegenstander in knock-outfase

Ajax heeft in de 1/16 finale tegen het Franse Lille geloot. De Franse club eindigde tweede in groep H van de Europa League. Naast Lille zat ook AC Milan, Sparta Praag en Celtic in deze groep. AC Milan werd eerste voor Lille. Ook in de competitie presteert de ploeg uitmuntend. Lille staat namelijk eerste in Ligue 1. Verder zal deze wedstrijd ook een ontmoeting zijn met Sven Botman, die deze zomer van Ajax naar Lille vertrok.

Ajax is de favoriet om van Lille te winnen in de uitwedstrijd, die als eerste wordt gespeeld. Deze voorspelling heeft een quotering van 2.20, terwijl winst van Lille een quote van 3.05 heeft. Of Ajax de favorietenrol waar kan maken is natuurlijk de vraag. Vorig jaar tegen Getafe waren de Amsterdammers ook de favoriet. Echter wist Getafe te winnen door fysiek voetbal te spelen tegenover Ajax. Hier kon Ajax zich niet onderuit spelen.

Kansen van Ajax in de rest van het toernooi

De Amsterdamse club wordt als een van de kanshebbers gezien om het gehele toernooi te winnen. Tottenham Hotspur is de favoriet met een quote van 5.95. Dan volgen Manchester United (6.75), Arsenal (9.90), AC Milan (10.50), Leicester City (12.75), Napoli (13.25) en dan Ajax met een quote van 14.50. Deze quotering van Ajax ligt net iets lagen dan bijvoorbeeld Bayer Leverkusen met 16.00. De Amsterdammers zullen niet hopen op een herhaling van vorig jaar tegen Getafe. Er zal worden gehoopt op een scenario zoals in 2017, toen de Amsterdammers de finale wisten te bereiken.

Wedden op PSV in de Europa League

Als groepswinnaar door in de Europa League

PSV plaatste zich voor de groep van de Europa League en kwam terecht in groep E. Als tegenstanders trof PSV Granada, PAOK Saloniki en Omonia Nicosia. PSV eindigde eerste in de groep met één punt voorsprong op Granada. De 0-1 overwinning uit tegen Granada was erg belangrijk voor de club uit Eindhoven. Hierin werd de ploeg getest tegen een sterke tegenstander en kwam het als overwinnaar uit de strijd. Dat zal PSV nodig hebben in de knock-outfase.

Stugge tegenstander

In de knock-outfase komt PSV een team uit de Champions League tegen, namelijk Olympiakos. De Griekse ploeg zat samen met Manchester City, Porto en Olympique Marseille in groep C. City en Porto werden overtuigend eerste en tweede in de poule. Olympiakos won maar één wedstrijd en dat was thuis tegen Marseille (1-0). Uiteindelijk eindigden Marseille en Olympiakos allebei op drie punten, maar was het doelsaldo van de Grieken met -8 beter dan van de Fransen met -11.

In de Griekse competitie staat Olympiakos comfortabel op de eerste plek. De ploeg heeft vijftien punten voorsprong op de nummer twee. Het wordt geen makkelijke opgave voor PSV. Dat is ook te zien in de quotering, aangezien PSV de underdog is. Olympiakos heeft een quote van 2.05, terwijl je bij wedden op PSV 3.30 krijgt als quotering.

Kansen PSV tijdens het restant van het toernooi

Het zou voor Nederland mooi zijn als Ajax én PSV doorgaan naar de volgende ronde van de Europa League. Het is wel lastig om te zeggen tot hoever PSV gaat komen. PSV is volgens de bookmakers geen grote kanshebber op de Europa League, want de club heeft een quote van 90.00. Ter vergelijking: Olympiakos heeft een quote van 70.00 en Krasnodar en Granada 55.00. PSV heeft dus een hoge quotering maar dat zegt nog niet alles want de club is kwalitatief niet minder dan deze andere ploegen. PSV gaat voor een nieuw Europees sprookje.