18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eredivisie 2018/2019-wedden bij online bookmakers – Uitleg en tips

Dirk Maas

De Eredivisie, jaargang 2018/2019, staat op het punt van beginnen. De meest gangbare weddenschappen zijn het wedden op de kampioen, de zogeheten outright winnaar, of wedden op de uitslag van een Eredivisie-duel.

Bookmakers hebben echter nog diverse, gevarieerde weddenschappen in de aanbieding met betrekking tot het wedden op de Eredivisie 2018/2019. Die komen in dit artikel aan bod. Voorspellingen, quoteringen en tips bij deze weddenschappen worden vanzelfsprekend vermeld.

1. Weddenschappen per club

Sommige online wedkantoren bieden speciale weddenschappen per club aan, de zogeheten ‘team markets’. Naast de top 3 zijn er op internet ook speciale weddenschappen terug te vinden die betrekking hebben op AZ, De Graafschap, Emmen, Fortuna Sittard en Vitesse.

Voor AZ is er bijvoorbeeld de weddenschap ‘Finisht AZ in de top 3?’ ‘Ja’ heeft een quotering van ongeveer 2.40. ‘Nee’ is gequoteerd op 1.50. Voor Vitesse, die andere subtopper, is dezelfde weddenschap van kracht. De voorspelling dat Vitesse in de top 3 eindigt, heeft een quotering van rond de 4.00. Wedden op een eindklassering buiten de top 3 is gequoteerd op 1.20.

De promovendi zijn de grootste kanshebbers op degradatie. Die voorspelling komt niet altijd uit. Niettemin zijn De Graafschap, FC Emmen en Fortuna Sittard favoriet om te degraderen bij de bookmakers. Zij hebben alle een quotering van 3.00 bij de weddenschap ‘Welk team eindigt als laatste’?

De ‘team market’ van deze clubs spitst zich dan ook toe op de vraag: ‘Degradeert één van deze teams?’ Voor Fortuna Sittard zijn de quoteringen hetzelfde: zowel ‘ja’ als ‘nee’ heeft een quote van 1.85. De weddenschap ‘FC Emmen degradeert’ is gequoteerd op 1.40. De voorspelling dat Emmen niet degradeert heeft een quotering van 2.75. Wedden dat De Graafschap niet degradeert, heeft een quote van 2.20. De voorspelling dat De Graafschap degradeert is beduidend lager gequoteerd, namelijk 1.60.

2. ‘Best of’-weddenschappen

Online wedkantoren bieden bijzondere weddenschappen, de zogenaamde ‘best of’, aan. Zo kan er bijvoorbeeld gewed worden op het beste team uit het noorden. De voorspelling dat Heerenveen de beste club uit het noorden wordt in de Eredivisie 2018/2019 is volgens de bookmakers het meest logisch. Heerenveen is gequoteerd op 1.50 voor deze weddenschap.

Wedden op FC Groningen als beste team van het noorden heeft een quotering van 2.40. De voorspelling dat Emmen de best presterende ploeg uit het noorden des lands wordt in de Eredivisie 2018/2019 wordt door de bookmakers als zeer onwaarschijnlijk geacht. Wedden op Emmen heeft een quotering van 41.00.

Emmen is onderwerp van nog een andere ‘best’-weddenschap, namelijk die van beste promovendus. Fortuna Sittard is volgens de online wedkantoren favoriet om de hoogstgeklasseerde promovendus te worden. Wedden op Fortuna als beste promovendus heeft een quotering van ongeveer 1.85. De voorspelling dat De Graafschap de beste promovendus wordt, is in hun ogen een stuk onwaarschijnlijker: de Superboeren krijgen een quotering van 3.00 toebedeeld. Voor Emmen ligt de quote nog hoger: wedden op Emmen als beste promovendus heeft een quotering van 4.00.

3. ‘General Team Markets’

Behalve de weddenschappen per club is er tevens de mogelijkheid om te wedden op de zogeheten ‘general team markets’. Zo bieden enkele online wedkantoren de weddenschap ‘team dat op 31 december 2018 bovenaan staat’ aan.

De algemene voorspelling is dat Ajax bovenaan staat rond de jaarwisseling. Wedden op Ajax als nummer 1 op 31 december 2018 heeft een quotering van 2.00. PSV heeft voor dezelfde weddenschap een quotering van 2.40. Wedden op ‘Feyenoord staat bovenaan op 31 december 2018’ heeft een quotering van 8.00.

Het winnen van de dubbel (landstitel en KNVB beker in één seizoen) is de laatste jaren een zeldzaamheid in Nederland. PSV was in 2005 de laatste club die dat lukte. Op basis van die recente historie achten de bookmakers de voorspelling dat er dit seizoen een ploeg de dubbel wint niet waarschijnlijk. Wedden op ‘geen winnaar van de dubbel in 2018/2019’ is gequoteerd op 1.10. Ajax en PSV hebben voor het winnen van de dubbel quoteringen van respectievelijk 7.00 en 8.00.

4. Diverse wedopties bij een Eredivisie-duel

Als je bij Toto wil wedden op een Eredivisie-duel, zul je in eerste instantie drie mogelijkheden hebben om te wedden: de 1 x 2 fulltime-uitslag, de under/over en de dubbele kans. Geheel rechts staat een plus-teken gevolgd door een getal dat doorgaans tussen de 60 en 69 ligt. Als je op dat plus-teken klikt, zul je zien dat er diverse voorspellingen aan een bepaald duel verbonden zijn.

Die kunnen aanlokkelijker zijn dan het wedden op winst van de thuisploeg, een zege van het uitteam of een gelijkspel. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid van het wedden op ‘beide teams scoren’. Zeker clubs die over een sterke aanvalslinie beschikken en zelden droog blijven staan in een duel moeten in de gaten worden gehouden.

Een andere optie is te kijken naar clubs die veel duels winnen zonder een doelpunt tegen te krijgen. Toto biedt de mogelijkheid ‘team wint zonder tegendoelpunt aan’.

Er zijn teams die in de tweede helft pas op gang komen. Voor dergelijke ‘slow starters’ is de weddenschap ‘In welke helft scoort een bepaald team het meest’?’ van toepassing.

Bij het wedden op een bepaald duel is het zaak altijd te kijken of clubs in hun sterkste opstelling aantreden. Zijn er spelers die geblesseerd of geschorst zijn? Daarvoor kun je op deze website terecht: Een overzicht van alle geblesseerde en geschorste spelers in de Eredivisie vind je bij Online-wedden-bookmakers!

5. Speciale aanbiedingen

Er zijn online wedkantoren die ‘special offers’ op hun site hebben wat betreft het wedden op de Eredivisie. Een voorbeeld daarvan is het wedden op de exacte volgorde van de nummers 1 en 2. Voorspellen dat Ajax eerste wordt en PSV tweede is de meest voor de hand liggende wedoptie volgens de bookmakers. Die weddenschap heeft een quotering van 2.50. PSV op 1 en Ajax op 2 is gequoteerd op 3.00.

Wedden op Ajax als eerste en Feyenoord als tweede heeft een quotering van 7.00. PSV op 1 en Feyenoord op 2 is gequoteerd op 9.00. Wedden op Feyenoord als nummer 1 en Ajax als nummer 2 heeft een quotering van 12.00. De quotering voor het wedden op Feyenoord op 1 en PSV op 2 bedraagt 16.00.