18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bet365 sluit deals met helft clubs Primera División

Tim Giesbers

Bookmaker Bet365 heeft met tien verschillende voetbalclubs uit de Primera División een overeenkomst gesloten. Hiermee verzekerde de Britse wedgigant zich van een partnerschap met de helft van de clubs in die competitie. De Spaanse krant El Economista spreekt zelfs van een ‘kolonisatie’.

Hoewel Bet365 geen deal heeft gesloten met de drie Spaanse topclubs (Atlético Madrid, Barcelona en Real Madrid), is het toch een imposant rijtje dat wel een deal sloot met het bedrijf: Athletic Bilbao, Celta de Vigo, Eibar, Espanyol, Getafe, Huesca, Rayo Vallecano, Real Betis, Real Valladolid en Villarreal.

Bij de sponsordeals gaat het niet om shirtsponsoring. In plaats hiervan zal het logo van Bet365 te zien zijn op de websites van de clubs, alsmede op sociale media en faciliteiten als stadions en teambussen. Er is door alle partijen niets bekendgemaakt over de financiële voorwaarden van de overeenkomsten.

Bet365 was op zoek naar een nieuw uithangbord in het professionele voetbal na de degradatie van Stoke City uit de Premier League afgelopen seizoen. Bij de club uit Stoke-upon-Trent was Bet365 niet alleen shirtsponsor, maar ook naamgever van het stadion. Het bedrijf is namelijk gevestigd in de stad.

Omdat de bookmaker geen andere Engelse club wilde gaan sponsoren vanwege de banden met Stoke City, is er op zoek gegaan naar samenwerkingen in het buitenland. In de Primera División zijn er meer clubs met wedkantoren als sponsoren. Deportivo Alavés, Leganés en Levante werken met Betway, Bwin sponsort Atlético Madrid en Valencia, terwijl ook Barcelona (Betfair) en Real Madrid (Codere) deals met bookmakers hebben.