18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Eerste licenties uitgegeven voor gereguleerde Zweedse markt

Tim Giesbers

De Zweedse wedwaakhond Lotteriinspektionen heeft de eerste vijftien ontvangers van een licentie bekendgemaakt. Deze bedrijven kunnen met hun licentie hun diensten aanbieden aan de Zweedse consumenten vanaf 1 januari 2019, wanneer de gereguleerde markt van start gaat.

Zoals al van tevoren verwacht werd staan de Zweedse bedrijven Kindred Group, Betsson en LeoVegas op de lijst. De andere aanbieders zijn Svenska Spel (dat als enige al een licentie had), Trav och Galopp, Auto Nordic, Casumo Services, ElectraWorks, Hillside, Interwetten, NGG Nordic, Skill On Net, Spooniker, SuprPlay en Tombola.

Competitie

“Vandaag is een historische dag”, zegt Henrik Tjärnström, CEO van Kindred. “We hebben ons hard gemaakt voor een moderne en duurzame wedmarkt in Zweden. Dit wilden we graag hebben sinds we Unibet oprichtten in 1997. Onze focus ligt op het beschermen van consumenten en het minimaliseren van de risico’s van wedden.”

Ook Betsson is erg blij dat ze mee mogen doen vanaf januari. “Het is goed dat Zweden de markt heeft geopend voor vrije competitie in een gereguleerde omgeving”, zegt CEO Pontus Lindwall. “We kijken er enorm naar uit om in ons thuisland onze diensten aan te bieden als een erkende aanbieder.”

Gokinspectie

Afgelopen maand maakte de Lotteriinspektionen bekend welke wijzigingen worden toegebracht aan de markt en op welke manier de gereguleerde markt word ingericht. Een van de wijzigingen is bijvoorbeeld een naamsverandering van Lotteriinspektionen naar Spelinspektionen (vertaald: gokinspectie).

Ook verwacht de waakhond dat er een toename komt in het budget en de capaciteiten. “Dit is een dag die de geschiedenisboeken ingaat. Ik ben erg trots op de medewerkers van de Lotteriinspektionen, die hebben gewerkt onder grote druk, met een vernieuwde wetgeving”, besluit Camilla Rosenberg, directeur-generaal van de autoriteit.