18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Aspire verovert Ierse sportwedlicentie

Tim Giesbers

Aspire Global, een aanbieder van weddiensten aan wedkantoren, heeft een online wedlicentie in Ierland gekregen. Het in Stockholm geregistreerde Aspire kreeg deze van de Ierse overheidsinstantie die zicht houdt op de online gamemarkt in het land.

Door de licentie kan Aspire nu haar diensten aanbieden aan gelicenseerde wedkantoren in Ierland. Door de overeenkomst breidt Aspire haar invloed op de Europese gereguleerde markten uit. In Zweden heeft het bedrijf geen licentie, maar wel in het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Malta, Italië, België en Portugal.

Doelgroepen

“We zijn erg trots dat we een Ierse sportwedlicentie kunnen toevoegen aan ons portfolio, waarmee we onze invloed uitbreiden naar opnieuw een nieuwe gereguleerde markt”, zegt Aspire-CEO Tsachi Maimon. “We bieden onze partners nu de kans om nieuwe doelgroepen aan te spreken met een breder aanbod.”

“Onze consistente focus op gereguleerde markten geeft ons de kans om spannende zakelijke mogelijkheden te benutten. Hiermee vergoten we onze competitieve voordelen en zorgen we voor een duurzame groei van ons bedrijf”, besluit Maimon.

Zweden

Aspire Global bracht haar sportwedproduct afgelopen januari op de markt en deze dienst werd al met diverse partners door heel Europa heen uitgerold. Zo werd in Portugal samengewerkt met Cofina Media. De Noorse aanbieder BetRegal beëindigde eerder dit jaar de relatie met een concurrent van Aspire om naar het Zweedse bedrijf over te stappen.

De overstap van BetRegal betekende de eerste keer dat een sportgericht wedbedrijf koos voor een samenwerking met Aspire. Dat laatste bedrijf heeft na Ierland haar zinnen gezet op nog een land waarin het wil acteren, namelijk thuisland Zweden. Hier wordt op 1 januari 2019 gestart met een nieuwe gereguleerde wedmarkt.