18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Deense overheid haalt 16 illegale websites offline

Tim Giesbers

De Deense kansspelautoriteit, genaamd Spillemyndigheden, heeft besloten zestien websites offline te halen. Deze sites behoorden toe aan aanbieders van kansspelen die geen licentie hadden en zodoende illegaal kansspelen aanboden aan Deense consumenten.

De uitspraak is eerder al gedaan en dit is de zesde keer dat de toezichthouder naar de rechtbank is gegaan om online aanbieders zonder vergunning te blokkeren. In de afgelopen acht jaar zijn er meer dan negentig websites offline gehaald.

Rechtbank

De toezichthouder had in eerste instantie verzocht om zeventien websites te blokkeren door de rechtbank. Eén aanbieder stopte de illegale voorziening voordat de zaak werd gevoerd en de rechtbank oordeelde in de zestien resterende zaken in het voordeel van de Deense kansspelautoriteit.

Zeven van de geblokkeerde sites waren online casinowebsites, zeven anderen boden skin-weddenschappen aan en de overige twee waren sportwedkantoren.

Alle kansspelexploitanten met een Deense licentie moeten het logo van Spillemyndigheden duidelijk op hun website en alle marketingmateriaal weergeven.

Beschermen

Morten Niels Jakobsen, directeur van de Spillemyndigheden, legt uit: “We werken om spelers te beschermen tegen illegaal wedden en we moeten er voor zorgen dat aanbieders met een vergunning, hun bedrijven onder ordelijke omstandigheden kunnen runnen. Daarom is het voor ons erg belangrijk om het wedden zonder vergunning aan te pakken.”