18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

William Hill tekent Europese advertentiecode

Tim Giesbers

William Hill heeft bevestigd dat het bedrijf de Europese gedragscode voor verantwoorde reclame heeft ondertekend. Deze werd eerder deze week uitgebracht door de European Gaming and Betting Association (EGBA) om de advertentieregels van bookmakers te reguleren.

Door zich bij het initiatief aan te sluiten, zet William Hill zich in voor de langetermijnvisie van de EGBA als het gaat om het uitrollen van normen voor de inhoud van kansspelgerelateerde advertenties van Europese wedkantoren.

De zogeheten “Code of Conduct on Responsible Advertising for Online Gambling” zal de reeds bestaande regelgeving aanvullen en versterken. Het bevat specifieke maatregelen die zich richten op inhoudscontrole, bescherming van jongeren, verantwoord wedden en maatregelen op sociale media.

Initiatief

Patrick Jonker, CEO van William Hill, vertelt: “We zijn verheugd om deel te nemen aan dit initiatief. Als licentiehouders volgen we met ons advertentiebeleid altijd de regelgevingskaders. In deze moeilijke tijden verwelkomen we elk initiatief dat extra bescherming biedt aan kwetsbaren.”

Beschermen

Maarten Haijer, secretaris-generaal van EGBA, voegt toe: “Adverteren is essentieel om de consument te informeren over de websites die worden gereguleerd en ze weg te leiden van malafide websites op de zwarte markt.”

“Maar reclame moet verantwoord zijn en consumenten beschermen, vooral minderjarigen. We moedigen andere kansspelbedrijven aan om zich aan te melden bij de code en kijken uit naar de samenwerking met de Europese autoriteiten om het succes te garanderen.”