18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Crown Resorts verkoopt aandeel in CrownBet

Tim Giesbers

Het Australische Crown Resorts heeft een overeenkomst gesloten om hun aandeel in CrownBet te verkopen. Dit is een van de maatregelen waarmee het bedrijf probeert uit de schulden te komen. Met de verkoop hoopt Crown Resorts omgerekend circa 97,7 miljoen euro op te halen.

Voor dit bedrag wordt het aandeel van 62 procent in CrownBet verkocht. In een verklaring aan de Australian Securities Exchange (ASX) staat dat een consortium van aandeelhouders, onder leiding van CrownBet-CEO Matthew Tripp het deel van Crown Resorts overneemt.

De transactie zou voor het einde van februari 2018 afgerond moeten worden, laat de verkopende partij, een game- en entertainmentbedrijf, weten. Eerder werd al bekend dat zowel William Hill als Paddy Power interesse had in het aandeel in CrownBet.

Nog meer verkopen

Crown Resorts liet al een tijdje geleden weten een aantal zaken van de hand te willen doen. De plannen om een casino in Las Vegas te bouwen zijn opgeschort en het land is voor circa 250 miljoen euro verkocht aan Wynn Resorts. Ook die deal moet op korte termijn afgerond worden.

Daarnaast werden twee verdiepingen van het Crown Sydney Hotel Resort verkocht aan zakenman James Packer voor circa 39 miljoen euro. Ook wil het bedrijf het aandeel in Caesars Entertainment Corporation afstoten. Hiermee hoopt Crown Resorts zo’n 45 miljoen euro op te halen.