18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Raad van State: ‘Betaaldiensten aan illegale goksites niet verboden’

Tim Giesbers

De Nederlandse Raad van State heeft besloten dat het leveren van betaaldiensten aan illegale goksites niet meer verboden is. Betaaldienstverlener CURO Payments had een zaak aangespannen tegen de rechtbank Oost-Brabant die het juist wel verboden had.

CURO levert betaaldiensten aan onder meer Red Slots, 7 Red en Royaal Casino. Het bedrijf kreeg dus een boete van de rechtbank, die nu tenietgedaan is. De Kansspelautoriteit vond dat betaaldiensten aan illegale goksites ook verboden moeten worden. Wanneer er namelijk niet betaald wordt, kan er ook niet gegokt worden.

Leveren betaaldiensten bevordert kansspelen niet

Volgens de Raad van State is het leveren van betaaldiensten voor online kansspelen niet verboden volgens de Wet op de Kansspelen. Het oordeelt dat het niet ‘nauwkeurig, duidelijk en ondubbelzinnig’ staat beschreven in de wet. Hierbij gaat het om de bepaling dat het bevorderen van deelname aan kansspelen verboden is. Het leveren van betaaldiensten zou niet onder het bevorderen vallen, volgens de Raad van State.

De Kansspelautoriteit zegt dat het na deze uitspraak nog moeilijker wordt om op te treden tegen online gokken. Het gaat de uitspraak onderzoeken en probeert erachter te komen wat de exacte gevolgen zullen zijn. Aangezien de Raad van State de hoogste bestuursrechter is in Nederland kan er geen beroep worden aangetekend tegen de uitspraak.