18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Colombia begint offensief tegen illegale wedkantoren

Tim Giesbers

De Colombiaanse waakhond Coljuegos begint een ‘sterk offensief’ tegen illegale wedkantoren en de door die bedrijven geleverde diensten. Volgens de nationale autoriteit houden deze bookmakers zich op grote schaal bezig met belastingontduiking en daardoor lopen de gezondheidszorg en sociale dienst van het land geld mis.

Beslag

In een officiële verklaring laat Coljuegos weten dat het in 2018 al meer dan tweeduizend illegale wed- en gokmachines in beslag heeft genomen. Samen met de Colombiaanse federale politie waren 197 doelwitten geïdentificeerd in hoofdstad Bogotá en in diverse plaatsen in de departementen Cundinamarca, Boyacá, Santander en Norte de Santander.

Juan B. Pérez Hidalgo, president van Coljuegos, zegt dat er in totaal voor zoveel geld belasting ontdoken is dat voor 107.000 Colombianen de gezondheidszorg gefinancierd had kunnen worden. Door operaties in 2017 en de vorige maanden van 2018 zijn in totaal 33 mensen gearresteerd voor het aanbieden van illegale weddenschappen en casinospellen.

Licentie

In totaal zijn er twaalf websites met een licentie voor de Colombiaanse wed- en gokmarkt. Dat zijn wplay.co, betplay.com.co, colbet.co, zamba.co, codere.com.co, mijugada.co, masgol.co, luckia.co, sportium.com.co, rushbet.co, aquijuego.co en apuestalo.co. Anderen die hun diensten dus illegaal aanbieden kunnen uitkijken naar een gevangenisstraf van maximaal zes tot acht jaar.