18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Overzicht geblesseerde spelers Eredivisie 2018/2019

Dirk Maas

Er zijn verschillende aspecten waarmee je rekening moet houden bij het wedden op duels in de Eredivisie 2018/2019. Eén daarvan is welke spelers er momenteel geblesseerd of geschorst zijn. Een actueel overzicht van geblesseerde en geschorste spelers vind je terug op deze site.

Effect van geblesseerde en geschorste spelers op een Eredivisie-club

Haast iedere club uit de Eredivisie ontkomt er niet aan: vaak is de selectie niet compleet vanwege blessuregevallen of geschorste spelers. Het ontbreken van bepaalde spelers kan van invloed zijn op de winstkansen van een ploeg.

Degenen die veel belangstelling tonen voor het wedden op Eredivisie-duels in 2018/2019 zijn gebaat bij een actueel overzicht van geblesseerde en geschorste spelers. Sleutelspelers als topscorers en ervaren keepers kunnen het verschil maken. Een wedder die ziet dat dergelijke allesbepalende spelers ontbreken in een wedstrijd zal twee keer goed nadenken of hij op een gehavende ploeg uit de Eredivisie een bet moet plaatsen, zeker als de vervangers niet aan hun niveau kunnen tippen.

Reputaties van een club uit de Eredivisie zeggen veel, maar lang niet alles. Het gaat immers om de spelers die binnen de lijnen staan. Derhalve is het van belang dat je weet wie er elke speelronde buitenspel staan in de Eredivisie 2018/2019. Een actuele lijst van geblesseerde en geschorste spelers helpt je op weg bij het maken van een keuze voor een weddenschap van een bepaalde Eredivisie-club. Zo vergaar je kennis over de daadwerkelijke sterkte van een club.

Actueel overzicht afwezigen Eredivisie

Het overzicht met afwezige spelers in de Eredivisie dat wij aanbieden wordt continu geactualiseerd. Van elke Eredivisie 2018/2019-speler die om wat voor reden dan ook ontbreekt, wordt melding gemaakt. Dat kan gaan om een schorsing of een blessure. Soms komt het voor dat niet alle 18 Eredivisie-teams worden vermeld. Dat betekent dat sommige clubs gevrijwaard zijn van blessures of schorsingen en dus over een volledig fitte spelersgroep beschikken.

De overzichtsinformatie beperkt zich niet tot louter een rij namen. In de eerste plaats staat naast de naam van elke speler een gekleurd icoon. Al naar gelang de ernst van de blessure, verschilt de kleur van het icoon. Een groen icoon houdt in dat een speler (zo goed als) fit is. Een geel gekleurd icoon staat voor een kortstondige of middellange blessure. De zwaarste categorie blessures wordt gemarkeerd met een icoon dat de kleur rood heeft: in zo’n geval staat een speler langdurig aan de kant. Het vierde symbool dat je kunt tegenkomen, betreft een cirkelvormige afbeelding met een gele en rode kaart erin verwekt. Dat staat voor een schorsing.

Om het overzicht van de geblesseerden compleet te maken, wordt er bij iedere speler een prognose gegeven van het tijdstip wanneer zijn terugkeer wordt verwacht. Zo heb je behalve een idee van de conditie waarin een speler verkeert (komt goed van pas bij actueel wedden) ook weet van het moment waarop een voetballer zijn rentree maakt.

Blessure-overzicht bezien in het licht van de fase in een seizoen

Blessures bij spelers komen natuurlijk nooit gelegen. Een schrale troost kan echter zijn het moment waarop een belangrijke speler geblesseerd raakt. Is dat bijvoorbeeld kort voor de winterstop, dan is dat ‘gunstiger’.

De duur van de blessure speelt vanzelfsprekend mee. Een speler die zeer lange tijd uit de roulatie is, mist cruciale fases in een seizoen. In een dergelijk geval kan een langdurige afwezigheid van een basisspeler een ploeg parten gaan spelen.

Invloed van afwezigheid geblesseerde speler op een team

In hoeverre doet het gemis van een speler zich voelen? Een geblesseerde speler is uiteraard vervelend, maar niet elke blessure hoeft per se een verzwakking voor een Eredivisie-elftal te zijn.

Soms valt een speler uit die toch al niet in het spelconcept van de trainer voorkomt. In een ander geval kan de afwezigheid van een speler een geluk bij een ongeluk zijn als zijn vervanger beter blijkt te functioneren en een team daardoor eerder versterkt dan verzwakt wordt.

Kortom: kijk verder dan alleen een blessure. Bedenk wat de gevolgen kunnen zijn als een bepaalde speler niet meedoet in een wedstrijd. Schat in of de afwezigheid van een speler zijn weerslag kan hebben op het presteren van een ploeg.

Tijdstip van inzetten indien spelers geblesseerd zijn

Het overzicht van de geblesseerde spelers in de Eredivisie 2018/2019 heeft als voordeel dat het een goede indicator is voor de rentree van een speler. Zo kun je vroegtijdig een inschatting maken of een speler op tijd fit geraakt voor het eerstkomende duel waarop je wil gaan wedden.

Niet iedere online bookmaker hoeft weet te hebben van de fitheid omtrent een bepaalde speler. Daar kun je je voordeel mee doen met betrekking tot de quoteringen. Een tip derhalve is om de informatie wat betreft geblesseerde spelers zo vroeg als mogelijk en zo goed als mogelijk op waarde te schatten bij het wedden op een wedstrijd uit de Eredivisie 2018/2019.

De meest veilige optie is te wachten tot de dag van de wedstrijd nadert. Het gebruikelijke perspraatje één of twee dagen voor een duel verschaft duidelijkheid over de mogelijke opstelling en welke spelers op de reservebank plaatsnemen. Aan de hand van deze informatie wordt het blessureoverzicht geactualiseerd.

Het Eredivisie 2018/2019-overzicht van geblesseerden: een bron die raadpleging verdient

Heb je het voornemen om te gaan wedden op de Eredivisie? Raadpleeg dan, voordat je een bet plaatst, altijd het overzicht van geblesseerde en geschorste spelers. Zo weet je elk moment wat de stand van zaken is. Hoe meer kennis van de samenstelling van een elftal, hoe groter de kans op een succesvolle weddenschap is.

Tot slot nog een laatste tip: maak een bladwijzer van het overzicht van geblesseerde spelers Eredivisie 2018/2019. Met het opslaan ervan in je computer of mobiele telefoon heb je in een handomdraai toegang tot zeer nuttige informatie over de Eredivisie.