18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Ladbrokes verzet zich tegen zelf-uitsluitingsproces Australië

Tim Giesbers

Bookmaker Ladbrokes Coral heeft uitgehaald naar de ‘frustrerende’ vertraging in het uitrollen van een zelf-uitsluitingssysteem in Australië. Het proces zou te complex zijn. De laatste tijd werken diverse wedkantoren, waaronder Ladbrokes, samen met de Australische overheid om de risico’s van wedden te verkleinen en daar maakt het zelf-uitsluitingssysteem onderdeel van uit.

Zorgen

Dit systeem is een van de primaire focuspunten voor Responsible Wagering Australia (RWA), de naam voor het collectief van wedkantoren. Het moet voor consumenten in alle staten van Australië mogelijk worden zichzelf uit te sluiten van deelname aan alle activiteiten van wedkantoren.

Het is op dit moment nog onduidelijk wie het systeem daadwerkelijk gaat ontwikkelen en dat baart Ladbrokes zorgen. Volgens de Sydney Morning Herald is het wedkantoor groot voorstander van een systeem ontwikkeld door meerdere bookmakers samen, zoals het bijvoorbeeld ook in het Northern Territory, een van de zes deelstaten van Australië.

Complex

Patrick Brown, advocaat van Ladbrokes Coral, zegt: “Het ontwerp en de realisatie van de meeste zelf-uitsluitingssystemen faalt doordat ze te complex zijn. Ladbrokes roept daarom Sportsbet en BetEasy op om mee te werken met de RWA om een landelijk systeem te kunnen ontwikkelen.”