18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

CMA waarschuwt voor ‘oneerlijke’ online promoties

Tim Giesbers

De competitie- en marktautoriteit van het Verenigd Koninkrijk (CMA) heeft bookmakers gewaarschuwd te stoppen met ‘oneerlijke online promoties’ waarmee consumenten misleid zouden worden. Deze waarschuwing komt na een onderzoek van de CMA waaruit moest blijken dat de sector geen consumentenbeschermingsregels zou overtreden.

Eén van de aspecten van dit onderzoek was of spelers van kansspelen hun eigen geld op konden nemen wanneer ze dat hadden verdiend met een bonusaanbieding van de bookmaker. De onderzoekers ontdekten dat sommige voorwaardes van diverse online promoties oneerlijk zijn en consumenten misleiden. Ook zou het voorkomen dat mensen langen door moeten spelen dan ze willen, voordat ze hun geld kunnen opnemen.

Aangepaste voorwaarden

Bookmakers Ladbrokes Coral, William Hill en PT Entertainment hebben formeel toegezegd hun online promoties aan te passen en spelers altijd toegang te geven tot hun saldo, waardoor ze deze dit altijd op kunnen nemen. Ook hebben ze ingestemd met het aanpassen van de voorwaarden, zodat vanaf het begin duidelijk wordt voor spelers wat de spelregels zijn voor bonusaanbiedingen.

Spelers zijn dan niet meer verplicht om een bepaald aantal keer te spelen voordat ze hun geld terug kunnen vragen. Daarnaast moeten bedrijven ervoor zorgen dat restricties op de spelen duidelijk zijn voor spelers en dat zij niet verplicht mogen worden om publiciteit te generen voor de promoties.

“Spelers niet moeilijk maken om te stoppen”

George Lusty, projectdirecteur bij het CMA, vertelt: “Wedden neemt altijd een risico met zich mee, maar spelers zouden nooit oneerlijke restricties tegen moeten komen, waardoor zij niet meer zomaar bij hun geld kunnen. Wedbedrijven moeten het spelers ook niet moeilijk maken om te stoppen wanneer zij dat willen.”

Lusty krijgt bijval van Sarah Gardner, uitvoerend directeur van de Britse gokcommissie. “We verwachten van alle bedrijven die bij ons zijn aangesloten dat zij hun promoties onmiddellijk onder de loep nemen en kijken welke stappen ze moeten nemen om die acties eerlijker te maken. Bookmakers moeten zich ervan bewust zijn dat we blijven samenwerken met het CMA om te zorgen dat de gehele wedindustrie eerlijk blijft voor alle consumenten.”