18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Catena breidt services uit in Duitsland en Frankrijk

Tim Giesbers

Catena Media heeft er met twee deals voor gezorgd dat de bedrijfsvoering in Duitsland en Frankrijk worden uitgebreid. Eerst werd BrokerDeal.de overgenomen voor circa 3,6 miljoen euro en daarna was het de beurt aan ParisSportifs.com voor circa 8,2 miljoen euro.

Met de twee aankopen wil Catena haar diensten in Europa uitbreiden, onder meer met het oog op het naderende WK voetbal in Rusland. Dit kost het bedrijf in totaal dus wel zo’n 11,8 miljoen euro.

BrokerDeal

Als BrokerDeal.de een goede opbrengst heeft in de komende twee, jaar kan het prijskaartje voor die site oplopen tot 4,8 miljoen euro. Per kwartaal haalt BrokerDeal ongeveer 300.000 euro binnen sinds de oprichting van het bedrijf in 2011.

Het Duitse bedrijf richt zich voornamelijk op grotere private investeerders. Michael Hinterleitner is algemeen directeur van BrokerDeal en hij blijft aan na de overname. Henrik Persson Ekdahl, CEO van Catena, is blij met de aankoop: “In strategisch opzicht is dit een belangrijke stap voor Catena. We zijn in een positie om onze strategische initiatieven vaart bij te zetten en dit doen we nu.”

ParisSportifs

Ook in Frankrijk roert Catena zich dus. ParisSportifs.com heeft een opbrengst van ongeveer 500.000 euro per kwartaal en biedt diverse sportweddenschappen aan op de gereguleerde Franse online markt. Persson Ekdahl is ook zeer tevreden met deze aanwinst: “Door deze aankoop kunnen we onszelf ook een positie geven op de Franse markt. Ook dat is volledig in lijn met onze groeistrategie.  We worden steeds sterker op de Europese markten.”