18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

GambleAware blij met miljoenenopbrengst donaties

Tim Giesbers

GambleAware heeft zijn dank geuit naar diverse bedrijven in de wedindustrie van het Verenigd Koninkrijk nadat het in het afgelopen jaar veel donaties heeft mogen ontvangen. In totaal is het bedrag van de diverse schenkingen opgelopen tot omgerekend 10,9 miljoen euro.

In een open brief laat de organisatie, een non-profitorganisatie die strijdt voor meer hulp aan kwetsbare wedconsumenten, weten dat het een nieuw record is in de geschiedenis van GambleAware. Desondanks was er gehoopt op een totaal donatiebedrag van circa 11,5 miljoen euro.

“Probleem voor volksgezondheid”

Marc Etches, CEO van GambleAware, vertelt in de open brief: “De algemene schatting is dat ongeveer 430.000 mensen in Groot-Brittannië een gokprobleem hebben. Daarnaast lopen nog zo’n twee miljoen anderen een groot risico om ook een dergelijk probleem op te lopen.”

“Dit is een probleem voor de volksgezondheid en we moeten met veel instanties die dit probleem willen aanpakken de handen ineen slaan om in de komende twaalf maanden weer goed samen te werken. We kijken hiervoor niet alleen naar licentiehouders op de gokmarkt, maar ook naar andere inkomstenbronnen.”

“Minder dan twee procent krijgt hulp”

“Momenteel krijgt minder dan twee procent van de ‘probleemgokkers’ hulp bij hun problemen”, vervolgt Etches. “Dit betekent dat er nog een groot gedeelte is waarbij tekort geschoten wordt. Twee miljoen volwassenen ‘lopen risico’ en bijna een half miljoen jongeren tussen de 11 en 15 jaar oud gokt elke week in het Verenigd Koninkrijk. Er is dus een significante investering nodig in het onderwijs en in het voorkomen van schade aan deze mensen.”