18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Caesars betaalt megabedrag voor overname William Hill

Tim Giesbers

Het Amerikaanse kansspelbedrijf Caesars Entertainment Inc. heeft een overeenkomst bereikt over een deal voor dochteronderneming Caesars UK Holdings om de volledige William Hill-activiteiten over te nemen. Met deze deal is omgerekend zo’n 3,17 miljard euro gemoeid.

De specifieke voorwaarden van de overname worden pas later bekendgemaakt. Wel is al duidelijk dat Caesars een bedrag van 272 pence betaalt per aandeel van William Hill. Deze overname moet nog wachten op de definitieve goedkeuring, voor de aandelen worden overgenomen.

Accepteren

Deze goedkeuring moet gegeven worden door de aandeelhouders van William Hill. De Raad van Bestuur van het bedrijf heeft al gezegd dat het de voorwaarden van de deal als ‘eerlijk en redelijk’ beschouwt. De Raad van Bestuur zal dan ook adviseren het bod unaniem en onvoorwaardelijk te accepteren.

Roger Devlin, CEO van William Hill, vertelt dat de overname wat hem betreft doorgang mag vinden. “De raad van bestuur van William Hill is van mening dat dit de beste optie is voor William Hill. De aankoop gebeurt tegen een aantrekkelijke prijs voor aandeelhouders.”

“Het erkent de aanzienlijke vooruitgang die William Hill heeft geboekt in de afgelopen achttien maanden, evenals het risico en de aanzienlijke investeringen die nodig zijn om de Amerikaanse kansen te maximaliseren, gezien de intense concurrentie in de VS.”

Combineren

Tom Reeg, CEO van Caesars, is net als Devlin in zijn nopjes met de op handen zijnde overname: “De mogelijkheid om onze casino’s op het vasteland in de VS te combineren met online sportweddenschappen, is echt een opwindend vooruitzicht.”

“William Hill’s expertise op het gebied van weddenschappen zal het huidige aanbod van Caesars flink aanvullen. Hierdoor kunnen we de gecombineerde groep van onze klanten beter van dienst kan zijn in de snelgroeiende Amerikaanse kansspelmarkt.”

Wanneer de overname definitief doorgaat, worden de activiteiten van William Hill opgedeeld. Caesars zal daarna kopers gaan zoeken voor alle niet-Amerikaanse diensten van het bedrijf, om zelf een strategische focus op de Verenigde Staten te kunnen behouden.