18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nieuwe werkgroep namens Kansspelcommissie België

Tim Giesbers

De Kansspelcommissie in België gaat flink werk maken van de aanpak van illegale kansspelen in het land. Het is namelijk gekomen met een nieuwe werkgroep. Deze gaat zich speciaal met de gehele kansspelindustrie bezighouden. Met deze werkgroep worden ideeën van de commissie besproken, voordat er concrete voorstellen worden gemaakt.

De groep kwam vorige week voor het eerst bijeen en bestaat ​​uit kansspelaanbieders, wetenschappers, vertegenwoordigers van behandelaars, en spelers. Al deze groepen worden uitgenodigd om hun mening te geven over hoe illegaal wedden kan worden aangepakt.

Voorzitter

De grote aanvoerder van deze werkgroep is Magali Clavie. Zij werd afgelopen april aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Kansspelcommissie. Zij wil nu meningen verzamelen bij allerlei groepen die op verschillende manieren te maken hebben met de kansspelmarkt.

Onderscheid

Een van de belangrijkste kwesties die met de groep zullen worden besproken, is hoe spelers onderscheid kunnen maken tussen legaal en illegaal aanbod. Andere onderwerpen zijn hoe consumenten kunnen worden ontmoedigd om bij illegale aanbieders te gokken en hoe problematisch wedgedrag beter kan worden geïdentificeerd.

“De ambitie is om aan het einde van de rit een aantal concrete prioriteiten vast te stellen”, legt de autoriteit uit. “Multidisciplinaire werkgroepen bestaande uit spelers, aanbieders en vertegenwoordigers van behandelaars worden vervolgens gevormd om deze prioriteiten te realiseren.”