18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Britse banken willen uitgaven problematische wedders controleren

Tim Giesbers

Drie van de grootste banken van het Verenigd Koninkrijk gaan onderzoeken of er een manier is om klanten te ondersteunen die zich identificeren als problematische wedders. Hierbij ontkennen de banken wel dat ze een definitieve tijdsplanning hebben voor het introduceren van tools om betalingen te blokkeren.

Blokkeren

Het gaat hier om Lloyds Bank, Royal Bank of Scotland en Santander Bank. Deze banken hebben gedrieën aangekondigd nieuwe maatregelen te nemen om bepaalde transacties van consumenten te blokkeren voor specifieke sectoren. Eén van deze sectoren gaat over betalingen aan weddiensten.

Hiermee sluiten de drie banken zich aan bij Barclays Bank, die eerder al maatregelen nam om consumenten te beschermen. Bij die bank kunnen consumenten namelijk transacties naar bookmakers, loterijen en krasloten blokkeren of limiteren, evenals transacties naar wedkantoren, casino’s en renbanen.

Functionaliteit

Diverse media in het Verenigd Koninkrijk hebben verkondigd dat de maatregelen waarschijnlijk in een tijdsbestek van een aantal maanden worden toegepast, maar de banken ontkennen dat er een tijdsplanning aan de voornemens zit. “We werken aan de functionaliteit van creditcardhouders om een aantal categorieën uitgaven uit te zetten, zoals wedden”, vertelt een woordvoerder van Santander Bank.

Royal Bank of Scotland voegt hieraan toe: “We hebben recentelijk de mogelijkheid voor onze consumenten geboden om hun creditcard te bevriezen en budgets voor uitgaven in te stellen via hun mobiele app. Daarnaast blijven we zoeken naar manieren om onze klanten te helpen hun geld beter te kunnen beheren.”