18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Britse autoriteiten delen boetes uit van in totaal 5,2 miljoen

Tim Giesbers

De Britse Gambling Commission heeft vier online aanbieders van kansspelen beboet met in totaal straffen van omgerekend rond de 5,2 miljoen euro. De boetes werden uitgedeeld aan licentiehouders die zich niet aan de regels wisten te houden. De Britten willen zo ervoor zorgen dat alle bedrijven netjes de regels handhaven.

De grootste boete was voor InTouch Games, dat nu 2,5 miljoen euro moet overmaken aan de Britse autoriteiten. De andere bedrijven die een boete kregen voor hun overtredingen zijn Betit Operations Limited (1,6 miljoen euro), MT Secure Trade (800.000 euro) en BestBet Limited (265.000 euro).

Witwassen

Volgens de Gambling Commission hebben deze vier bedrijven gefaald om witwassen tegen te gaan en zijn consumenten niet voldoende beschermd tegen de risico’s van wedden. InTouch Games heeft bijvoorbeeld te weinig processen om witwassen tegen te gaan terwijl er ook geen afdoende systeem is om de bron van inkomsten van spelers te achterhalen.

Daarnaast heeft het bedrijf niet genoeg gecommuniceerd met consumenten over de risico’s van wedden, ook niet toen een VIP-speler zijn uitgaven verhoogde van 230 euro naar 11.000 euro. Betit Operations heeft dezelfde overtredingen begaan. In hun geval werd niet ingegrepen toen een van de spelers 125.000 euro had ingezet binnen 24 uur.

Gestolen

MT Secure Trading heeft de regels overtreden door dezelfde vergrijpen. Zo werd door een consument 44.000 euro toegevoegd aan een account, waarop niet doorgevraagd is waar dit vandaan kwam. Later bleek dit geld gestolen, waardoor MT Secure Trading nu een bedrag terug moet betalen aan de slachtoffers van de diefstal.

De laatste boete was voor BestBet Limited. Van dit bedrijf zijn er geen specifieke voorbeelden van overtredingen genoemd, maar het zou ook in dit geval gaan om het niet optreden tegen witwassen en het tekortschieten in consumentenondersteuning.