18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bookmakers: James Norton favoriet als nieuwe James Bond

Tim Giesbers

Hij heeft zijn voornaam in elk geval al mee: James Norton wordt door bookmakers getipt als de grote favoriet om Daniel Craig op te volgen in de iconische rol van James Bond. Hiermee zou de relatief onbekende Brit beroemde concurrenten als Tom Hiddleston, Idris Elba en Michael Fassbender aftroeven.

Afscheid

Later dit jaar komt de Bond-film No Time To Die uit. Dit is de vijfentwintigste film in de reeks. Daniel Craig maakte in 2006 zijn debuut als James Bond in de film Casino Royale. Hierna kroop hij ook in de huid van de MI6-agent in Quantum of Solace, Skyfall en Spectre. De kans is groot dat hij na zijn vijfde rol definitief afscheid neemt van de rol van Bond.

Al jaren wordt druk gespeculeerd welke acteur de rol van Craig over zou gaan nemen. De eerder genoemde Hiddleston, Elba en Fassbender werden veelvuldig genoemd, net als de mogelijkheid op de eerste vrouwelijke 007. Nu wordt Norton naar voren geschoven door de wedkantoren die deze weddenschap aanbieden.

Favorieten

Norton krijgt een quotering van gemiddeld 2.50. Zijn achtervolgers Hiddleston (4.50), Sam Heughan (5.00) en Jack Lowden (7.00) volgen op gepaste afstand. Elba en Fassbender komen niet meer in de buurt van deze favorieten, met quoteringen van respectievelijk 10.00 en 11.00. De hoogstgenoteerde vrouw is Megan Fox, met 21.00.

James Norton is een relatief onbekende naam in de internationale filmindustrie, maar in het Verenigd Koninkrijk is hij wel bekend. Zo won hij eerder al een British Academy Television Award. Afgelopen jaar speelde hij een rol in de film Little Women, die genomineerd werd voor zes Oscars.