18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Betfred betaalt 350.000 euro vanwege witwasconsument

Tim Giesbers

Petfre Limited, het Gibraltarese online bedrijf dat zaken doet onder de naam Betfred, heeft een overeenkomst gesloten met de Gambling Commission van het Verenigd Koninkrijk. Voor omgerekend circa 350.000 euro schikt het bedrijf vanwege het nalaten van checks op een consument die voor ongeveer 240.000 euro aan gestolen geld had gewed.

Het individu in kwestie plaatste de 240.000 euro in twaalf dagen op zijn account. Van dit geld ging 160.000 euro verloren door mislukte weddenschappen. Volgens de Gambling Commission is het onacceptabel dat Betfred niet goed heeft gecontroleerd waar een dergelijk groot bedrag vandaan komt.

Tip

Het onderzoek van de Gambling Commission startte na een tip over de consument. Deze persoon is namelijk veroordeeld voor fraude ter waarde van 2,3 miljoen euro. Zijn gestolen geld probeerde hij wit te wassen via diverse kansspelen. Hieronder dus ook Betfred, waar hij 240.000 bij stortte.

De consument opende in een korte periode meerdere accounts, waarop grote bedragen werden gestort en een significant deel ook verloren ging. Het verlies van 160.000 euro werd geleden in de tijd van twaalf dagen. Dit vond de Gambling Commission genoeg reden om vragen te stellen bij het management van Betfred.

Adequaat

Uiteindelijk kwam de Gambling Commission tot de conclusie dat Betfred niet adequaat had gehandeld volgens de officiële richtlijnen die er zijn voor aanbieders van kansspelen. Hierdoor hebben het bedrijf en de autoriteit een overeenkomst gesloten over een schikking.