18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederlandse boete voor LeoVegas en Royal Panda

Tim Giesbers

De Nederlandse Kansspelautoriteit (KSA) heeft boetes uitgedeeld aan LeoVegas en het dochtermerk Royal Panda. Deze boete komt vanwege het overtreden van de regels rondom het aanbieden van online kansspelen aan Nederlandse consumenten. Hier hadden de bedrijven namelijk geen licentie voor.

Royal Panda kreeg een boete van 400 duizend euro en moederbedrijf LeoVegas mag 350 duizend euro aftikken aan de Nederlandse overheid. De KSA beschuldigt de bedrijven specifiek ervan Nederlandse consumenten te hebben benaderd. Hiervoor moet je als aanbieder wel een licentie hebben.

Onderzoek

Er waren voor de Kansspelautoriteit diverse aanwijzingen dat de bedrijven hun diensten aanbieden aan Nederlandse consumenten. Zo waren websites bereikbaar vanaf Nederlandse IP-adressen en consumenten konden betalingen doen via iDEAL (wat alleen in Nederland te gebruiken is).

De KSA deed tussen 2 augustus 2018 en 1 januari 2019 een onderzoek naar LeoVegas en in deze periode bood het online casinospellen aan, alsmede krasloten en sportwedden. Op de website van LeoVegas was een actie te vinden met daarin een directe link naar een downloadpagina voor de app van het bedrijf.

Boetes

In november 2017 kocht LeoVegas hun nieuwe dochterbedrijf Royal Panda voor een initieel bedrag van rond de 60 miljoen euro. Afhankelijk van diverse bonussen zou dit bedrag op kunnen lopen tot 120 miljoen euro. Eerder deelde de KSA al boetes uit aan onder meer Bwin en William Hill.