18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Bet365 opent kantoor op Malta, maar blijft in Gibraltar

Tim Giesbers

Bookmaker Bet365 heeft een nieuw kantoor geopend op Malta, maar het ontkent vele geruchten dat dit een vertrek uit Gibraltar betekent. Volgens deze geruchten wilde het bedrijf veel werknemers verplaatsen naar Malta, omdat het Verenigd Koninkrijk (waar Gibraltar toe behoort) uit de Europese Unie gaat.

Op 29 maart staat het vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie gepland en aangezien alle details van de Brexit nog uitgewerkt moeten worden, is het nog onduidelijk wat er met Gibraltar staat te gebeuren. Dit overzeese gebied, grenzend aan Zuid-Spanje, is sinds 1713 eigendom van de Britten.

“Volwassen regelgevingsklimaat”

Een woordvoerder van Bet365 laat weten dat er wel daadwerkelijk een nieuwe vestiging geopend gaat worden op Malta, maar dat dit geen grote gevolgen heeft voor de werknemers in Gibraltar. Zij zullen daar grotendeels gewoon aan het werk blijven.

“Vanwege de ontwikkelingen rondom regelgevingen in diverse rechtsgebieden rondom online wedden en gokken, hebben we besloten onze bestaande aanwezigheid in Malta te vergroten”, laat het bedrijf weten. “Malta biedt namelijk een volwassen en robuust regelgevingsklimaat voor onze industrie.”

“Aanwezigheid in Gibraltar niet tenietdoen”

De woordvoerder gaat ook nog in op de geruchten over een vertrek uit Gibraltar. “Het moet wel opgemerkt worden dat de aantallen werknemers die verplaatst worden naar Malta flink overdreven zijn.”

“Ondanks de grote plannen die we hebben op Malta, willen we onze sterke aanwezigheid in Gibraltar niet tenietdoen. Onze grote operationele werkzaamheden blijven daar plaatsvinden en we blijven dan ook gewoon aanwezig om onze strategieën daar uit te werken.”