18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Playtech krijgt toestemming voor Snaitech-deal

Tim Giesbers

Playtech heeft toestemming gekregen van de Italiaanse douane- en monopolieautoriteit Agenzia della Dogane e dei Monopoli (ADM) om door te gaan met de geplande overname van Snaitech. Vorige maand werd bekend dat er een overeenkomst was gesloten voor de overname.

Rest van aandelen later

Met de deal zou ongeveer 846 miljoen euro gemoeid zijn. Voor dit bedrag krijgt Playtech 70,6 procent van de aandelen van Snaitech in handen. Het is de bedoeling van Playtech om de rest van de aandelen in een later stadium over te nemen.

Een bod voor de resterende 29,4 procent gaat er wat Playtech betreft pas komen als de initiële transactie voor het meerderheidsaandeel definitief is geworden. Mor Weizer, CEO van Playtech, heeft aangegeven dat dit wel zeker de bedoeling is van zijn bedrijf.

Mogelijk al komende maand

Nu de officiële toestemming van de ADM is gegeven kan de transactie dus worden doorgezet. Playtech mikte in eerdere instantie nog op het vierde kwartaal van dit kalenderjaar, maar hoopt nu dat de overname definitief wordt in de komende maand. De tweede aankoop zou dan eventueel ook nog in 2018 plaats kunnen vinden.