18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Autoriteit vertraagt Sky Bet overname door Stars Group

Tim Giesbers

De geplande overname van Sky Betting and Gaming (SBG) door The Stars Group ter waarde van 4 miljard euro is gepauzeerd door de monopoliewaakhond in het Verenigd Koninkrijk. The Stars Group, met onder meer PokerStars in de portefeuille, hoopte Sky Betting and Gaming over te gunnen nemen van CVC Capital Partners en Sky PLC.

Met de overname van SBG door The Stars Group zou het grootste publieke online gamebedrijf ontstaan zijn. De details werden eerder deze week overeengekomen door alle partijen. Door de uitspraak van de Competition and Markets Authority (CMA) komt er nu een tijdelijke stop aan de gesprekken tussen de bedrijven.

Akkoord

De CMA heeft beide partijen geboden om geen actie te ondernemen die op een of andere manier de mogelijkheid voor Sky Betting and Gaming of The Stars Group om onafhankelijk te handelen onmogelijk zou maken. De CMA is bang dat het nieuw te ontstane bedrijf te veel een monopoliepositie zou krijgen op de wed- en gamemarkt.

Van beide partijen eist de CMA dat de CEO’s in een officiële verklaring laten weten volledig akkoord te gaan met de beslissing van de waakhond. Rafi Ashkenazi, CEO van The Stars Group, zei eerder deze week nog dat de aankoop van SBG een belangrijk onderdeel uitmaakt van de doorgroeiplannen van het bedrijf.

Toename

Op dit moment is Sky Bet een van de grootste bookmakers in het Verenigd Koninkrijk, met een opbrengst van 585 miljoen euro in 2017. Dat was een toename van 38 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De winst nam nam eveneens met 38 procent toe, tot omgerekend 146 miljoen euro.