18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden quotes Frankrijk winnaar WK 2018

Dirk Maas

Frankrijk bulkt van het talent en is een serieuze gegadigde voor de wereldtitel. Die mening is velen toegedaan, zo ook de bookmakers. De quoteringen laten dat zien. Alleen Brazilië en Duitsland hebben nog lagere odds bij het wedden op de winnaar van het WK.

Behalve het wedden op Frankrijk als outright winnaar, zijn er nog vele wedmogelijkheden op de wereldkampioen van 1998. De meest gebruikelijke, verrassendste en opvallendste weddenschappen plus de bijbehorende quoteringen worden in dit artikel behandeld.

De WK-geschiedenis van Frankrijk

De eerste keer dat Frankrijk het tot de laatste vier schopte, was in 1958. De Haantjes verloren in de halve finale van Brazilië, maar wonnen het duel om brons van West-Duitsland. Just Fontaine had een groot aandeel in het Franse succes. Met dertien goals in zes duels kroonde hij zich tot WK-topscorer, nog altijd een recordaantal doelpunten op één WK.

In 1986 werd Frankrijk nogmaals derde. Voor de twee daaropvolgende WK’s lukte het Les Bleus niet zich te kwalificeren. Frankrijks finest moment vond plaats in 1998 toen het als WK-organisator de wereldtitel veroverde. Zes jaar later liepen de Fransen op een haar na de wereldtitel mis: Italië was in de finale te sterk na strafschoppen.

Frankrijks laatste twee WK’s kenden een zeer wisselend resultaat. Na een desastreus verlopen WK 2010, uitschakeling in de poulefase, werd Frankrijk in 2014 in de kwartfinales uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Duitsland.

Rimpelloze kwalificatie

Behoudens een paar kleine uitglijders ging Frankrijk rimpelloos door zijn WK-kwalificatiegroep. Er waren remises tegen Luxemburg en Wit-Rusland en een onnodige nederlaag tegen Zweden, maar Nederland werd twee keer achteloos opzijgezet.

Na de kwalificatiewedstrijden speelden Les Bleus vier vriendschappelijke duels. De meest in het oog springende wedstrijden waren die tegen Duitsland en Colombia. Frankrijk kreeg de wereldkampioen in Duitsland bijna op de knieën. Een goal van Lars Stindl in blessure voorkwam een Franse zege. Tegen Colombia zagen de Fransen een 2-0 voorsprong in rook opgaan. De Zuid-Amerikanen gingen er in de slotfase met een 2-3 zege vandoor.

Wedden op Frankrijk als wereldkampioen

Frankrijk behoort tot de top drie van WK-favorieten bij de bookmakers. Alleen Brazilië en Frankrijk hebben lagere odds. De meest voorkomende quotering voor Frankrijk als wereldkampioen ligt rond de 7.00. De laagste quotering is om en nabij de 6.00. Sommige online wedkantoren zitten iets boven het gemiddelde: de hoogste quoteringen bedragen ongeveer 7.50.

Frankrijk op het WK 2018: weddenschappen en quoteringen Groep C

Frankrijk is bij het WK 2018 reekshoofd van Groep C. De huidige nummer zeven van de wereld is ingedeeld bij Peru (de nummer 11 op de wereldranglijst), Denemarken (12e op de FIFA-ranking) en Australië (nummer 40 van de wereld).

Inzetten op Frankrijk als groepswinnaar is niet de meest lucratieve weddenschap: de odds liggen rond de 1.25. Voor een bet op ‘Frankrijk en Denemarken bij de eerste twee in de poule’ liggen de quoteringen om en nabij de 1.80. Voor ‘Frankrijk en Peru als achtste finalisten’ zijn de odds ongeveer 3.25. De kans dat behalve Frankrijk ook Australië zich plaatst voor de knock-outfase wordt niet groot geacht: rond de 6.00.

Er zijn keren geweest dat Frankrijk ook als grote kanshebber afreisde naar een WK maar uiteindelijk van een koude kermis thuiskwam. Zo werden Les Bleus in 2002, bij de verdediging van de WK-titel, in de poulefase uitgeschakeld en eindigden ze roemloos laatste. Datzelfde lot trof de ploeg acht jaar later bij het WK in Zuid-Afrika. Gezien de krachtsverhoudingen in groep C lijkt een laatste plaats van Frankrijk in de groepsfase niet waarschijnlijk. De quoteringen zijn er naar: voor een bet op een 4e plaats van Frankrijk in poule C in de poulefase krijg je 34 keer je inzet terug.

Het is geen uitgemaakte zaak dat Frankrijk het maximum aantal punten in poule C haalt. In de kwalificatiecyclus verspeelden de Haantjes immers punten tegen Luxemburg en Wit-Rusland. Voor het wedden op ‘Frankrijk behaalt 9 punten’ zijn de quoteringen ongeveer 2.50. Voor het wedden op ‘Frankrijk behaalt 7 punten’ liggen de odds rond de 3.25. De weddenschap ‘Frankrijk behaalt 6 punten’ levert quoteringen van om en nabij de 6.00 op.

In welke ronde wordt Frankrijk uitgeschakeld?

Een andere weddenschap die online bookmakers aanbieden, is het inzetten op de exacte ronde waarin Frankrijk wordt uitgeschakeld. De hoogste quotes per ronde vind je in het overzicht hieronder:
-Frankrijk uitgeschakeld in de poulefase: rond de 9.00
-Frankrijk geëlimineerd in de achtste finale: om en nabij de 4.00
-Frankrijk in de kwartfinale gestrand: ongeveer 4.30
-Frankrijk uitgeschakeld in de halve finale: rond de 4.50
-Frankrijk verliest de WK-finale: ongeveer 7.00

Speciale en verrassende WK-weddenschappen Frankrijk

Frankrijk beschikt over spelers die tot de absolute top van de wereld behoren. Denk bijvoorbeeld aan Antoine Griezmann, topscorer van het EK 2016. Manchester United-speler Paul Pogba viel bij het vorige WK in de prijzen. Hij werd tot beste jonge speler gekozen.

Griezmann en Pogba staan in de top 10 bij de bookmakers om de Gouden Bal te winnen. Bij het wedden op Griezmann als speler van het WK zijn de quoteringen ongeveer 26.00. Voor Pogba zijn de odds exact hetzelfde.

Antoine Griezmann bewijst bij Atlético Madrid jaar in jaar uit dat hij één van ‘s werelds beste goalgetters is. Hij was met zijn twee doelpunten zeer waardevol in de gewonnen Europa League-finale tegen Olympique Marseille. Ook in het nationale elftal staat hij er op belangrijke momenten. Dat bewees hij onder meer in de halve finale van het EK 2016, toen hij goed was voor doelpunten tegen Duitsland. De quoteringen voor Griezmann als WK-topscorer liggen rond de 15.00. De dubbel ‘Frankrijk wint het WK/Griezmann wordt topscorer’ heeft odds van om en nabij de 51.00.

Frankrijk is de vice-Europees kampioen. Indien de getoonde vorm van twee jaar geleden zich doorzet, bestaat de kans dat Frankrijk het best presterende Europese land op het WK 2018 wordt. De quoteringen voor het wedden op ‘Frankrijk als het Europese land dat het verste reikt op het WK 2018’ bedragen ongeveer 4.30.

Het land dat de laatste vier haalt, speelt zeven WK-duels. Dat is twee wedstrijden meer dan de kwartfinalist. Het maximum aantal WK-duels spelen, betekent een grote kans voor een ploeg om de meeste goals te maken en de meeste kaarten te pakken, zo leert de WK-geschiedenis. Voor de weddenschap ‘Frankrijk scoort de meeste goals op het WK 2018’ zijn de odds ongeveer 6.00. Toen Frankijk in 1998 en in 2006 de WK-finale haalde, ging dat gepaard met de nodige kaarten. Les Bleus grossierden in gele kaarten. De quoteringen bij het wedden op ‘Frankrijk krijgt de meeste kaarten op het WK 2018’ zijn ongeveer 12.00.

Tot slot zijn er nog enkele opmerkelijke, speciale en verrassende gecombineerde weddenschappen toegespitst op Frankrijk:

  • ‘Frankrijk scoort vaker dan Engeland/Frankrijk reikt verder dan Engeland/Anthony Martial scoort vaker dan Marcus Rashford/Paul Pogba scoort vaker dan Raheem Sterling’: odds van ongeveer 17.00
  • ‘Frankrijk wint het WK 2018/Frankrijk scoort de meeste goals op het WK 2018/Kylian Mbappé scoort vaker dan Neymar/Paul Pogba scoort vaker dan Willian’: quoteringen van rond de 67.00
  • ‘Frankrijk scoort de meeste goals op het WK 2018/Frankrijk incasseert de minste goals op het WK 2018/Frankrijk wint het WK 2018’: quoteringen van ongeveer 226.00