18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Almere City – De Graafschap wedden, tips en quotes 17 mei 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Almere City – De Graafschap, play-offs promotie/degradatie
Aanvang: donderdag 17 mei 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Meer dan 3.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 1.85

Nog nooit speelde er een ploeg uit Flevoland in de Eredivisie. Almere City kan voor een primeur zorgen maar dan moet het wel zien af te rekenen met De Graafschap.

Profetische woorden

Na de 0-0 tegen Roda JC blikte Almere City-coach Jack de Gier bij FOX Sports vooruit op de return in Kerkrade: “Als wij daar een doelpuntje maken wil ik het nog wel eens zien.” Zijn spelers hadden goed naar hem geluisterd want het was Almere dat op voorsprong kwam in het Parkstad Limburg Stadion. Roda kwam kort na rust terug tot 1-1, maar Almere had het laatste woord in de slotfase.

Uiteraard was De Gier dolblij dat Almere de finale van de play-offs haalde: “Dat we uiteindelijk de wedstrijd winnend afsluiten, daar had ik niet meer op gerekend.” De trainer keek meteen vooruit naar de finale tegen De Graafschap: “We hebben nog niks. We staan in de finale, nu moeten we zorgen dat we ook winnen.”

De Gier zal zich gesterkt voelen door de sterke prestaties die Almere City de laatste tijd op de mat legt. Als één van de weinige clubs verloren de Schapenkoppen nog geen play-offduel. Almere is bovendien ongeslagen in zijn laatste vijf thuisduels.

De rug gerecht

De play-offduels om promotie en degradatie zijn dit seizoen spectaculair en rijk aan goals. De duels tussen Telstar en De Graafschap waren daar een treffend voorbeeld van. In het heenduel hingen de Superboeren na een uur spelen, met een 2-0 achterstand en een man minder, in de touwen. Toch vochten de Achterhoekers zich terug in de wedstrijd.

De 3-2 nederlaag bood perspectief voor de return. Nu was het De Graafschap dat uit de startblokken schoot en binnen een half uur op een 2-0 voorsprong kwam. Het spel golfde daarna op en neer, met goals over en weer. Uiteindelijk bezorgde aanvaller Daryl van Mieghem De Graafschap de bevrijdende 4-2.

De uitnederlaag tegen Telstar was een zeldzaam verlies voor De Graafschap. De Superboeren zegevierden in zeven van hun laatste tien duels en speelden er twee gelijk. Behalve bij Telstar verloor De Graafschap dit kalenderjaar in uitduels alleen op het veld van Cambuur en Emmen.

Doelpuntenfestijn

Een doelpuntenfestijn tussen Almere City en De Graafschap ligt voor de hand. De ploeg uit Flevoland scoorde in de reguliere competitie gemiddeld bijna twee goals per duel maar incasseerde met 76 tegendoelpunten in 38 matchen ook twee goals per wedstrijd.

De Graafschap maakte 78 goals in de Jupiler League. De Achterhoekers hadden met 47 tegendoelpunten de op twee na beste defensie van de Eerste Divisie.

Eerdere ontmoetingen

Almere won dit seizoen de thuiswedstrijd tegen De Graafschap met 2-1. De Graafschap boekte in de tweede seizoenshelft een 4-2 zege op Almere. Beide clubs troffen elkaar eerder in de play-offs. Dat was in 2015, in de eerste ronde.

Het eerste duel, in Almere, eindigde onbeslist. In de return stond er na 90 minuten weer een 1-1 op de borden. In blessuretijd leek Enzio Boldewijn de 1-2 te maken. De treffer werd echter afgekeurd, ten onrechte bleek later. De Graafschap won uiteindelijk na verlengingen.

Almere City – De Graafschap tip

Beide clubs verliezen de laatste tijd amper. Zowel Almere als De Graafschap scoort gemakkelijk: beide teams scoren gemiddeld twee goals per duel. Tip: meer dan 3,5 goals, bij Toto gequoteerd op 1.85.

Almere City – De Graafschap play-offs promotie/degradatie wedden

Quotes bij Toto

Winst Almere City: 2.92
Gelijkspel: 3.76
Winst De Graafschap: 2.10