18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Vitesse – FC Utrecht wedden, tips en quotes 15 mei 2018

Tim Giesbers

Wedstrijd: Vitesse – FC Utrecht, nacompetitie
Aanvang: zondag 15 mei 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: meer dan 3,5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.67

Het laatste ticket voor de Europa League gaat naar Vitesse of FC Utrecht. De twee ontmoeten elkaar in Arnhem.

Sturing leidt Vitesse naar succes

Edward Sturing is een echte Vitessenaar. Ook al begon hij zijn carrière ooit bij De Graafschap, uiteindelijk speelde hij meer dan driehonderd wedstrijden voor de Arnhemmers. Hierna werd hij assistent-trainer en nam hij driemaal op interimbasis het stokje over, achtereenvolgens van Herbert Neumann, Ronald Koeman en Mike Snoei. Hierna was hij zelfs drie seizoenen eindverantwoordelijke bij de club. Via PSV kwam hij terug, waarna hij Hans Westerhof tijdelijk moest vervangen. Afgelopen april was het weer zo ver: na het vertrek van Henk Fraser moest Sturing voor de vijfde keer op interimbasis het trainerschap van Vitesse 1 overnemen.

Van de zes wedstrijden die Sturing leidde won Vitesse er vier (7-0 tegen Sparta, 5-0 tegen FC Twente, 2-5 en 2-1 tegen ADO Den Haag in de play-offs), het werd eenmaal gelijk (2-2 tegen Willem II) en van AZ werd verloren (4-3). Veel doelpunten dus sinds de komst van Sturing. Vierentwintig treffers voor in zes duels en negen tegen. Vooral Mason Mount is in topvorm. De Engelse Chelsea-huurling scoorde viermaal in de twee duels tegen ADO en leidde zijn club zo naar de finale van de play-offs.

Ook succes zonder Ten Hag

Afgelopen winterstop vertrok Erik ten Hag na tweeënhalf jaar als hoofdtrainer bij FC Utrecht. Hij ging aan de slag bij Ajax, waar hij de ontslagen Marcel Keizer op moest volgen. Als vervanger werd Jean-Paul de Jong doorgeschoven. Tot op dat moment was hij nog de rechterhand van Ten Hag geweest. Ondanks wat initiële twijfels liet hij direct zien goede resultaten te kunnen behalen. In zijn eerste acht wedstrijden bleef hij ongeslagen, waarna in totaal drie keer verloren werd in de competitie en eenmaal in de nacompetitie.

In de eerste ronde van de play-offs moest afgerekend worden met sc Heerenveen. Op bezoek in Friesland werd met 4-3 verloren en Yassin Ayoub kreeg een rode kaart. De return verliep echter beter. In eigen huis werd Heerenveen met 2-1 verslagen en door de drie uitdoelpunten bekerde Utrecht dus door naar de volgende ronde. De laatste maanden valt op dat er veel goals te zien zijn bij wedstrijden van FC Utrecht. Zo werden achtereen de scores 1-4, 3-1, 3-0, 5-1, 2-2, 3-2, 3-3 en 3-1 genoteerd.

Onderlinge resultaten

Vitesse speelt niet graag tegen FC Utrecht. Van de laatste zes onderlinge ontmoetingen wist het er namelijk geen te winnen. Tweemaal speelde het met 1-1 gelijk in eigen huis maar de andere wedstrijden waren een prooi voor de Domstedelingen. 2-1, 1-3, 1-0 en dit seizoen 5-1 waren de scores waarmee Utrecht de drie punten pakte.

Alleen blessures bij Utrecht

Edward Sturing hoeft geen spelers te missen voor dit duel; zijn selectie is fit.

Bij FC Utrecht zijn er meer blessures te noteren. Vooral in de aanval ontbreken veel spelers. Aanvallende middenvelders Mateusz Klich en Zakaria Labyad zijn er niet bij en ook aanvallers Patrick Joosten, Jean-Christophe Bahebeck en Simon Makienok moeten dit duel laten schieten.

Vitesse – FC Utrecht tip

Vitesse en FC Utrecht schoven beiden dit seizoen hun assistent-trainer naar voren en dat legde beide clubs geen windeieren. Het spel is goed en er worden veel punten gepakt. Wat vooral opvalt is dat bij beide clubs erg veel doelpunten vallen in de duels. Tip: meer dan 3,5 goals met een quote van 2.67 bij Toto.

Vitesse – FC Utrecht nacompetitie wedden

Quotes bij Toto

Winst Vitesse: 2.17
Gelijkspel: 3.47
Winst FC Utrecht: 3.00