18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Wedden quotes Brazilië winnaar WK 2018

Dirk Maas

Brazilië is met vijf wereldtitels het succesvolste land in de WK-geschiedenis. De Seleção kwalificeerde zich als snelste voor het WK 2018 en won met overmacht de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks.

De quoteringen bij de bookmakers tonen aan dat Brazilië op nummer één staat als het gaat om het wedden op de wereldkampioen. Naast deze zogeheten outright bet zijn er nog vele mogelijkheden om te wedden op Brazilië tijdens het WK 2018. De meest gebruikelijke, verrassendste en opvallendste weddenschappen plus de bijbehorende quoteringen komen in dit artikel aan bod.

De WK-geschiedenis van Brazilië

Brazilië is het enige land dat op alle WK’s aanwezig is geweest. Aanvankelijk was Uruguay de Zuid-Amerikaanse voetbalgrootmacht met twee wereldtitels.

Vooral die tweede wereldtitel, tijdens het WK 1950 in Brazilië, roept nare herinneringen op in het land van de Goddelijke Kanaries. Gastheer Brazilië had in zijn laatste wedstrijd, tegen Uruguay, aan een gelijkspel genoeg om wereldkampioen te worden. Uruguay zegevierde echter met 2-1.

In 1958 was het wel raak en veroverde Brazilië zijn eerste wereldtitel. Dat WK-goud werd vier jaar later geprolongeerd. In 1970 was de Seleção op de toppen van zijn kunnen: Brazilië won al zijn zes WK-duels met oogstrelend voetbal. Na die derde wereldtitel duurde tot 1994 alvorens Brazilië zich weer tot ‘s werelds beste mocht kronen. In 2002 was er de ‘Pentacampeão’: de vijfde wereldtitel.

Sindsdien wachten de Brazilianen op een nieuwe wereldtitel. De kwartfinale was zowel in 2006 als in 2010 het eindstation. Bij het laatste WK vielen de Zuid-Amerikanen net buiten het podium. Na de 1-7 afstraffing tegen Duitsland in de halve finale, was Nederland met 0-3 te sterk in het duel om brons.

Moeizame start in WK-kwalificatie met gemak te boven gekomen

Brazilië miste zijn start van de WK-kwalificatie. In Chili ging het openingsduel met 2-0 verloren. Na zes duels hadden Brazilianen al negen verliespunten opgelopen. Bondscoach Dunga werd vervangen door Tite en die trainerswissel legde Brazilië geen windeieren.

De vijfvoudig wereldkampioen kwam onder Tite op stoom en noteerde een reeks van negen WK-kwalificatiezeges op rij. Plaatsing voor het wereldkampioenschap was in maart 2017 reeds een feit. Van de negentien duels die onder leiding van Tite zijn gespeeld, verloor Brazilië er slechts één: een vriendschappelijke interland tegen Argentinië. Er waren vijftien zeges, waarvan de meest recente een 0-1 zege in een oefenmatch in en tegen Duitsland was.

Wedden op Brazilië als wereldkampioen

Alle bookmakers zijn het er over eens: Brazilië is de topfavoriet voor de wereldtitel. Bij sommige online wedkantoren liggen de odds met 4.00 het laagst. Gemiddeld bedragen de quoteringen voor Brazilië als wereldkampioen 5.50. Enkele online bookmakers bieden odds van 5.75 aan voor een wereldtitel van Brazilië.

Brazilië op het WK 2018: weddenschappen en quoteringen Groep E

Brazilië is ingedeeld in Groep E en is het reekshoofd van die poule. Zwitserland, Costa Rica en Servië completeren Groep E. Brazilië is de huidige nummer twee van de wereldranglijst. Zwitserland staat zesde, Costa Rica is de nummer 25 en Servië is terug te vinden op plek 35.

Brazilië is bij de bookmakers huizenhoog favoriet om Groep E te winnen. De quoteringen voor de Zuid-Amerikanen liggen rond de 1.29. De odds voor een plaats van Brazilië bij de eerste twee zijn nog lager: ongeveer 1.05.

Zwitserland is het team dat volgens de bookmakers de meeste kans heeft om Brazilië te vergezellen in de achtste finale: om en nabij de 2.00. Voor Servië liggen die quoteringen ietsje hoger. De odds voor een bet op ‘Brazilië en Servië bij de eerste twee in Groep E’ liggen rond de 2.63. Costa Rica, in 2014 nog WK-kwartfinalist, is volgens de bookmakers het minst kansrijk: de quoteringen voor Brazilië en Costa Rica in de top twee van de poule bedragen ongeveer 6.50.

Het WK in zijn huidige opzet bestaat sinds 1998. Brazilië werd vanaf 1998 telkens eerste in zijn poule. In twee van de afgelopen vijf WK’s behaalden de Brazilianen het maximum aantal van negen punten. Eveneens twee keer finishten de Zuid-Amerikanen op zeven punten. Voor het wedden op ‘Brazilië behaalt negen punten’ zijn er odds van ongeveer 2.50. De quoteringen voor het behalen van zeven punten liggen rond de 3.45. Brazilië haalde in 1998, met zes punten, zijn laagste aantal punten in de afgelopen twintig jaar. De odds voor zes punten zijn om en nabij de 5.95.

De online wedkantoren zien Groep E als grote kanshebber om de wereldkampioen te leveren. De odds voor het wedden op ‘de wereldkampioen is afkomstig uit Groep E’ liggen rond de 5.00.

In welke ronde wordt Brazilië uitgeschakeld?

Een andere weddenschap die online bookmakers aanbieden, is het inzetten op de exacte ronde waarin Brazilië wordt uitgeschakeld. De hoogste quotes per ronde vind je in het overzicht hieronder:
-Brazilië uitgeschakeld in de poulefase: rond de 14.00
-Brazilië geëlimineerd in de achtste finale: om en nabij de 3.50
-Brazilië in de kwartfinale gestrand: ongeveer 4.30
-Brazilië uitgeschakeld in de halve finale: rond de 4.50
-Brazilië verliest de WK-finale: ongeveer 7.00

Speciale en verrassende WK-weddenschappen Brazilië

Brazilië heeft aan sterspelers geen gebrek. Ook bij dit WK kan bondscoach Tite een blik goede spelers open trekken. In de top vijf van gegadigden voor de Gouden Bal bevinden zich twee Brazilianen.

Op één staat Neymar, met odds rond de 9.00. De PSG-speler speelde geen wedstrijd meer sinds eind februari, maar is naar verwachting rond half mei weer speelklaar. Hij verschijnt in ieder geval compleet uitgerust aan het WK. Manchester City-speler Gabriel Jesus, topscorer van Brazilië in de WK-kwalificatiereeks, heeft quoteringen van ongeveer 26.00. Chelsea-speler Willian en Barcelona-speler Philippe Coutinho, beiden goed voor vier goals in de kwalificatiecampagne, hebben odds rond de 41.00.

Geen enkel land leverde zo vaak de WK-topscorer als Brazilië. Afgaande op de bookmakers is de kans groot dat er dit jaar een Braziliaan in de voetsporen van onder meer Garrincha en Ronaldo gaat treden. Neymar, met quoteringen van ongeveer 11.00, is bij de bookmakers de topfavoriet om de Gouden Schoen te winnen. Gabriel Jesus behoort volgens de online wedkantoren met quoteringen van om en nabij de 17.00 ook tot de voornaamste kanshebbers.

Wedden op een combinatie ‘wereldkampioen met Brazilië en topscorer van het WK’ is ook een optie. Voor Neymar bedragen de quoteringen ongeveer 21.00. Die van Gabriel Jesus liggen rond de 34.00.

Brazilië behoorde bij de afgelopen vijf WK’s steevast tot de meest scorende teams. Wedden op Brazilië als het land dat de meeste goals maakt op het WK 2018 levert zes keer de inzet op.

Behalve de strijd om de wereldtitel speelt er tijdens een WK het prestigeduel tussen Brazilië en Argentinië. Welk team doet het beter? Online bookmakers spelen in op deze Zuid-Amerikaanse rivaliteit en bieden weddenschappen aan als: ‘Brazilië scoort meer dan Argentinië in de groepsfase’, ‘Brazilië komt verder op het WK dan Argentinië’, ‘Neymar scoort meer dan Lionel Messi op het WK’. De odds van die weddenschappen variëren van 5.50 tot 7.00.

Tot slot bieden online bookmakers combinatieweddenschappen met daarin een prominente rol voor Brazilië aan. De quoteringen voor ‘Brazilië scoort het meestal aantal goals op het WK, een Zuid-Amerikaans land wint het WK’ bedragen ongeveer 7.50. De odds voor ‘Brazilië reikt het verst van alle Zuid-Amerikaanse landen, Philippe Coutinho scoort meer dan 2.5 goals tijdens het WK, Brazilië scoort meer dan 6.5 goals in Groep E liggen rond de 15.00.

De lucratiefste combinatieweddenschap rondom Brazilië is: ‘Brazilië wint het WK, Neymar wordt WK-topscorer, Neymar scoort een vrije trap, Brazilië scoort meer dan 17.5 goals’. De quoteringen voor deze weddenschap staan geprijsd op ongeveer 34.00.