18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Sparta – Feyenoord wedden, tips en quotes 17 december 2017

Michiel Kuipers

Wedstrijd: Sparta – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 17 december 2017, 12.30 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint
Bookmaker: Toto
Quote: 1.39

De Rotterdamse derby staat op het menu: Sparta ontvangt Feyenoord.

Lastig seizoen Sparta

Sparta staat na zestien speelronden op de zeventiende plaats. De Rotterdammers wonnen dit seizoen nog maar twee keer en scoorden pas dertien keer. Van de laatste vijf wedstrijden wist Sparta er niet één te winnen. De duels tegen Heerenveen (0-0), Willem ll (2-2), Utrecht (1-3), PSV (1-0) en Heracles (3-2) leverden maar twee punten op. Door een beter doelsaldo houdt de ploeg van Alex Pastoor hekkensluiter Roda JC nog onder zich.

De Spartanen spelen liever thuis. Van de elf behaalde punten werden er acht in eigen huis behaald, mede dankzij de enige twee zeges van het seizoen tegen Groningen (2-1) en Twente (1-0). Buitenshuis werd er nog niet één keer gewonnen. Daarmee is Sparta met Heracles de enige ploeg die nog niet won in een uitwedstrijd. Er werd alleen gelijkgespeeld bij NAC, Excelsior en Willem ll.

Feyenoord begint weer te draaien

Na een tijd van wisselvalligheid lijkt het lek redelijk boven bij kampioen Feyenoord. De ploeg is al sinds 22 oktober ongeslagen in de competitie, maar gewonnen werd er niet vaak. Na de goede maar met 1-0 verloren wedstrijd tegen Manchester City in de Champions League eind november, weten de Rotterdammers weer wat winnen is. In de competitie werden Groningen (0-2) en Vitesse (1-0) verslagen en zelfs de laatste wedstrijd in Europa werd gewonnen: Napoli werd door een laat doelpunt met 2-1 terug naar Italië gestuurd.

Toch kwam er midweeks even de klad in. Na het puntenverlies van PSV bij Groningen, kon Feyenoord inlopen door in de eigen Kuip Heerenveen te verslaan. Dat gebeurde niet. Er werd met 1-1 gelijkgespeeld en het verschil met de koploper blijft maar liefst veertien punten. Toch wordt er hoop geput uit de resultaten die de kampioen de afgelopen weken boekte.

Teamnieuws

Bij Sparta is de Fin Janne Saksela nog altijd geblesseerd. De verdediger speelde in het begin van het seizoen alle wedstrijden mee, maar is nu al lange tijd uit de roulatie. Bart Vriends is op de weg terug, maar of hij de wedstrijd tegen Feyenoord haalt is onzeker.

Jan-Arie van der Heijden is nog steeds niet inzetbaar. De Feyenoorder kampt nog altijd met een spierblessure. Doordat ook Ridgeciano Haps sowieso niet speelt, en Miquel Nelom een twijfelgeval is, lijkt er weer een plek vrij voor de talentvolle Tyrell Malacia. Tegen Napoli liet hij al zien dat hij mee kan op een hoog niveau.

Historie en stats

De laatste ontmoeting tussen beide ploegen zit nog vers in het geheugen van de Feyenoorders. Door een onverwachte 1-0 nederlaag op Het Kasteel afgelopen maart werd de kampioensrace weer spannend, maar toch pakte Feyenoord na achttien jaar de titel. In eigen huis had Feyenoord eerder in het seizoen nog eenvoudig met z’n stadsgenoot afgerekend: 6-1.

Sparta – Feyenoord tip

Feyenoord verspeelde midweeks toch weer punten thuis tegen Heerenveen, maar de vorm van de laatste weken is veelbelovend. Sparta is niet in vorm en won geen één van zijn laatste vijf wedstrijden. Daarom is de kans dat Feyenoord wint aanzienlijk. Bij Toto vind je deze weddenschap met een 1.39 quotering.

Sparta – Feyenoord Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst Sparta: 6.90
Gelijkspel: 4.60
Winst Feyenoord: 1.39