18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – Ajax wedden, tips en quotes 17 december 2017

Daniël van Bokhoven

Wedstrijd: AZ – Ajax, Eredivisie
Aanvang: zondag 17 december 2017, 14.30 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.44

AZ ontvangt Ajax in het AFAS Stadion.

AZ bezig aan geweldige reeks

AZ zal de wedstrijd tegen Ajax met vertrouwen beginnen. De Alkmaarders zijn maar liefst twaalf wedstrijden ongeslagen (competitie en beker) en in die reeks trokken ze liefst tien keer aan het langste eind. Hierdoor staat AZ op een prachtige tweede plek in de Eredivisie, met slechts vijf punten achterstand op koploper PSV en evenveel punten als nummer drie Ajax, de tegenstander van zondag.

Midweeks verspeelde de ploeg van John van den Brom na lange tijd weer eens punten. In en tegen Zwolle werd met 1-1 gelijkgespeeld, nadat Bram van Polen in de laatste minuut een penalty miste voor de Zwollenaren. Bij AZ zijn meerdere mannen in vorm: Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh vallen op door hun doelpunten en assists, maar ook Teun Koopmeiners, Guus Til en doelman Marco Bizot doen het dit seizoen uitstekend.

Ajax definitief begonnen aan inhaalrace

Ajax heeft de hoop op de eerste landstitel in drie jaar nog lang niet opgegeven. De Amsterdammers stonden tot afgelopen zondag nog tien punten achter op koploper PSV, maar dankzij overwinningen op de Eindhovenaren en midweeks Excelsior bedraagt die achterstand nu nog maar vijf punten. PSV verspeelde immers midweeks opnieuw punten, een 3-3 gelijkspel tegen FC Groningen. De ploeg van Marcel Keizer is dus weer helemaal terug en heeft dat met name te danken aan spelers als Justin Kluivert, Donny van de Beek en David Neres, die uitstekend in vorm zijn.

In de Eredivisie is Ajax inmiddels vijf wedstrijden ongeslagen. Vier van die duels werden gewonnen. Scorend zijn de Amsterdammers uitstekend op dreef. In al deze duels werd minimaal drie keer het net gevonden. Het gemiddelde ligt zelfs op bijna 4,5 goals per wedstrijd.

Ajax zal het zondag wel moeten doen zonder verdedigers Maximilian Wöber en Joël Veltman. Wöber viel tegen Excelsior geblesseerd uit, Veltman kreeg zijn vijfde gele kaart en is daarom geschorst.

Onderlinge ontmoetingen

Wedstrijden tussen AZ en Ajax in Alkmaar zijn zelden saai. Doorgaans is Ajax succesvol in het AFAS Stadion. Van de laatste vijf edities werden er drie gewonnen door de Amsterdammers. Vorig seizoen was dat niet het geval: toen speelden de ploegen met 2-2 gelijk.
Voor de laatste overwinning van AZ op Ajax moeten we terug naar 2013. De Alkmaarders versloegen Ajax in augustus van dat jaar voor eigen publiek met 3-2.

AZ – Ajax tip

Beide ploegen zijn prima in vorm en scoren makkelijk doelpunten. De verwachting is dan ook een spannende, doelpuntrijke wedstrijd waarin beide ploegen het net vinden. Toto biedt de weddenschap ‘beide teams scoren’ aan met een quotering van 1.44.

AZ – Ajax Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 3.30
Gelijkspel: 3.55
Winst Ajax: 2.00