18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PSV – AZ voorspelling – wedden, quotes en tip 22 december 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: PSV – AZ, Eredivisie wedden
Aanvang: zaterdag 22 december 2018, 19.45 uur
Beste wedtip: PSV wint zonder tegendoelpunt
Bookmaker: Toto
Quote: 2.65

PSV kende dit seizoen een nagenoeg perfecte eerste seizoenshelft in de Eredivisie. Tegen AZ kunnen de Eindhovenaren voor de 40e keer op rij ongeslagen blijven in een thuisduel in de Eredivisie. Dit zijn de tips en quotes bij het wedden op PSV – AZ.

Al ruim twee jaar onverslaanbaar

Ruim twee jaar geleden verloor PSV voor het laatst een thuisduel in de Eredivisie. Op 18 september 2016 won Feyenoord met 0-1 in het Philips Stadion. De kans dat AZ de opvolger wordt van Feyenoord lijkt, gezien de recente onderlinge historie en de huidige vorm van PSV, niet heel groot.

PSV won zijn laatste 9 Eredivisie-duels van AZ. In 5 van de 7 laatste wedstrijden tussen PSV en AZ vielen minimaal meer dan 4.5 goals. Wedden op meer dan 4.5 goals bij PSV – AZ is gequoteerd op 3.05.

PSV won dit seizoen al zijn 8 thuisduels in de Eredivisie, op de thuiswedstrijd tegen Vitesse na, met minimaal 3 goals verschil. Gelet op die statistiek is het wedden op PSV wint met handicap -2 een wedmogelijkheid om in de gaten te houden. Deze wedoptie heeft een quotering van 3.00.

Geen doorkomen aan

Willem II was de enige opponent van PSV in het Philips Stadion die erin slaagde een goal te maken in een Eredivisie-duel. PSV hield in 11 van zijn laatste 13 Eredivisie-wedstrijden op eigen veld de nul. Wedden op PSV van AZ wint zonder tegendoelpunt is gequoteerd op 2.65.

De thuisduels tegen Ajax en Vitesse uitgezonderd, won PSV dit seizoen beide helften in al zijn Eredivisie-thuiswedstrijden. Voorspellen dat PSV tegen AZ beide helften wint, heeft een quotering van 2.65.

In 3 van PSV’s 5 laatste competitiewedstrijden vielen er in beide helften meer dan 1.5 doelpunt. Voorspellen dat tijdens PSV – AZ in beide helften meer dan 1.5 doelpunt wordt gescoord, is gequoteerd op 2.70.

Wedden op een doelpuntenmaker

Dat PSV de grote favoriet is om te winnen van AZ blijkt wel uit de lage quotering van 1.39. Lucratiever is het wedden op PSV wint & meer dan 3.5 goals. Deze weddenschap kent een quotering van 2.29.

Aangezien PSV tegen subtoppers als Vitesse (1-0) en Heerenveen (3-0) niet zo uit zijn slof schoot als tegen clubs uit het rechterrijtje, is er ook de mogelijkheid om te wedden op PSV wint & minder dan 3.5 goals. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.70.

Namen die in aanmerking komen voor een goal tijdens PSV – AZ zijn Luuk de Jong, Gaston Pereiro en Steven Bergwijn. De Jong scoorde in zijn laatste 7 thuisduels in de Eredivisie. Pereiro scoorde in 4 van zijn laatste 5 duels tegen AZ en Bergwijn kwam tot scoren in zijn laatste 3 Eredivisie-wedstrijden. Wedden op een goal van Pereiro is gequoteerd op 2.18. Voorspellen dat Bergwijn scoort tegen AZ heeft een quotering van 2.17. Wedden op Luuk de Jong als eerste doelpuntenmaker tijdens PSV – AZ is gequoteerd op 3.50. Diezelfde quotering is weggelegd voor het wedden op Luuk de Jong als laatste doelpuntenmaker.

Teamnieuws

Bij PSV ontbreekt middenvelder Pablo Rosario wegens een schorsing. AZ moet het stellen zonder aanvaller Myron Boadu. Hij kampt met een enkelblessure.

PSV – AZ tip

PSV is heer en meester wat betreft Eredivisie-duels op eigen terrein. Alleen Willem II lukte het een tegengoal te maken. Tip bij het wedden op PSV – AZ: PSV wint zonder tegendoelpunt, bij Toto gequoteerd op 2.65.

PSV – AZ Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst PSV: 1.39
Gelijkspel: 4.95
Winst AZ: 6.30