18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Juventus – AS Roma voorspelling – wedden, quotes en tip 22 december 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Juventus – AS Roma, Serie A
Aanvang: Zaterdag 22 december 2018, 20.30 uur
Beste wedtip: Winst Juventus
Bookmaker: Toto
Quote: 1.40

Koploper Juventus ontvangt in Turijn AS Roma. In deze voorbeschouwing komen verschillende tips en quotes voorbij om te wedden op het duel Juventus – AS Roma.

Ongeslagen

Juventus is nog ongeslagen in de competitie. De Oude Dame staat momenteel op de eerste plaats met 46 punten uit zestien wedstrijden. In totaal werd er vijftien keer gewonnen en slechts één keer gelijkgespeeld. De nummer twee van de Serie A, Napoli, is acht punten verwijderd van Juve. Om deze afstand te koesteren zal er gewonnen moeten worden van AS Roma. De bookmakers zien Juve ook als de grootste kanshebber op de winst. Er is namelijk een quotering van 1.40 verbonden aan een overwinning van De Oude Dame. Een overwinning van AS Roma staat op 7.25 en een gelijkspel op 4.40.

Afgelopen speelronde stond er voor Juventus een uitwedstrijd tegen Torino op het programma. Er werd uiteindelijk met de hakken over de sloot gewonnen. Cristiano Ronaldo benutte in de 70ste minuut een penalty, waardoor de ploeg uit Turijn met de drie punten huiswaarts keerde.

De wedstrijd die werd gespeeld vóór het treffen met Torino was er een in de Champions League. Juventus trad aan tegen het Zwitserse Young Boys. Juventus was de betere partij, maar dolf uiteindelijk toch het onderspit. Het werd 2-1 voor de Zwitsers.

Mager seizoen

AS Roma draait tot nu toe nog een mager seizoen. De Romeinen bezetten de zevende plaats in de competitie. Er werden nog maar 24 punten verzameld. Van de zestien wedstrijden wonnen de Romeinen er zes. Verder werd er zes keer gelijkgespeeld en vier keer verloren.

De laatste wedstrijd werd gespeeld in en tegen Genoa. In het eigen Stadio Olympico wisten de Romeinen met 3-2 te winnen. Roma kwam in de 17e minuut op achterstand. In de 31ste minuut was die schade weer gerepareerd. Lang kon er niet genoten worden van die gelijkmaker, want twee minuten later stond Genoa weer op voorsprong. Op slag van rust zorgde Justin Kluivert er echter voor dat beide ploegen weer in evenwicht waren. In de 59ste minuut zorgde Bryan Cristante ervoor dat de punten in Rome bleven.

Onderlinge resultaten

Juventus en AS Roma kennen een rijke historie als het gaat om onderlinge ontmoetingen. In totaal stonden ze 176 keer tegenover elkaar. De statistieken zijn met 84 overwinningen in het voordeel van Juve. Roma wisten 43 keer te winnen en het eindigde 49 keer in een puntendeling.

Vorig seizoen werd het in Rome 0-0 en in Turijn 1-0 voor Juventus. De laatste keer dat AS Roma in Turijn wist te winnen was op 23 januari 2010. Het werd destijds 1-2 voor de Romeinen.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij Juventus kan er geen beroep worden gedaan op Sami Khedira, Andrea Barzagli en Joao Cancelo.
Bij AS Roma beschikt men over een fitte selectie.

Juventus – AS Roma tip

Juventus zal graag de ongeslagen status willen behouden. Het moet, met het oog op de concurrentie, ook blijven winnen om zicht te blijven houden op het kampioenschap. AS Roma wist al héél lang niet meer te winnen in Turijn en zal het ook in deze editie lastig krijgen. De beste Juventus – AS Roma tip is dat Juventus wint met een quotering van 1.40 bij Toto.

Juventus – AS Roma Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Juventus: 1.40
Gelijkspel: 4.40
Winst AS Roma: 7.25