18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PEC Zwolle – Feyenoord voorspelling – wedden, tips en quotes 19 januari 2019

Dirk Maas

Wedstrijd: PEC Zwolle – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zaterdag 19 januari 2019, 19.45 uur
Beste wedtip: Feyenoord wint met handicap -1
Bookmaker: Toto
Quote: 2.43

Nieuwe bezems vegen schoon: met mutaties in trainersstaf en spelersgroep wil PEC Zwolle de gevarenzone verlaten. Feyenoord heeft de laatste seizoenen het nodige te stellen gehad met PEC op het Zwolse kunstgras. Dit is onze voorschouwing op PEC Zwolle – Feyenoord.

Renovatie moet tot een remonte leiden

Het jaar 2018 was er één om snel te vergeten voor PEC Zwolle. De Blauwvingers kenden een dramatische eerste helft van 2018 met slechts 11 punten uit 17 duels. Daarmee werd de 4e plaats, die Zwolle halverwege het seizoen 2017/18 innam, te grabbel gegooid.

Tekenen van herstel toonde PEC niet in de tweede helft van 2018. De Zwollenaren pakten 15 punten uit 17 wedstrijden en staan momenteel op de 16e plaats. De slechte resultaten kostten John van ‘t Schip de kop. Jaap Stam volgt hem op als trainer van PEC. Ook de selectie is ververst. Uit Japan kwam verdediger Yuta Nakayama, middenvelder Pelle Clement toog van Reading naar Zwolle en aanvaller Lennart Thy keert, net als Clement, terug in de Eredivisie.

PEC mist doelman Diederik Boer en verdediger Kingsley Ehizibue vanwege een schorsing. Het meespelen van verdediger Ruben Ligeon is twijfelachtig. De Zwollenaren wonnen dit seizoen slechts één Eredivisie-thuiswedstrijd. In 3 van de laatste 4 thuisduels van PEC vielen er meer dan 4.5 goals. Bij 2 van de laatste 4 Eredivisie-matchen van Feyenoord werden er eveneens meer dan 4.5 goals gescoord. Wedden op meer dan 4.5 goals bij PEC Zwolle – Feyenoord is gequoteerd op 4.00. Voorspellen dat er meer dan 3.5 goals vallen, heeft een quotering van 2.20.

Wedden op goals in de tweede helft

Feyenoord moet het tegen PEC Zwolle zonder Eric Botteghin, Yassin Ayoub en Jeremiah St. Juste stellen, die allen geblesseerd zijn. Bart Nieuwkoop is geschorst. De Rotterdammers zijn de laatste tijd vooral na rust goed op schot: 7 van de laatste 8 Eredivisie-goals vielen in de tweede helft. Hetzelfde patroon is te zien bij de tegentreffers: 7 van de laatste 8 tegengoals vielen na rust.

Voorspellen dat beide teams in de 2e helft scoren, heeft een quotering van 2.90. Op basis van de recente historie (Feyenoord won 1 van zijn laatste 6 Eredivisie-duels van PEC in Zwolle) is er de mogelijkheid om te wedden op de dubbele kans ‘PEC Zwolle wint of X’, gequoteerd op 2.04.

Een andere wedoptie is, gelet op de krachtsverschillen, handicap wedden. Feyenoord wint met handicap -1 is gequoteerd op 2.43. Dat houdt in dat Feyenoord met 2 goals verschil moet winnen om deze weddenschap te winnen. Dat is niet onmogelijk aangezien Feyenoord recentelijk met 0-2 van Heracles en met 1-4 van Emmen won.

Beide clubs houden zelden de nul

Alleen in Almelo hield Feyenoord dit seizoen de nul in een Eredivisie-uitwedstrijd. PEC scoort deze Eredivisie-jaargang vrijwel altijd in zijn thuiswedstrijden. Omdat Feyenoord favoriet is om te winnen, is de weddenschap ‘Feyenoord wint en beide teams scoren’ (gequoteerd op 2.75) aan te bevelen.

Robin van Persie en Steven Berghuis zijn dit seizoen Feyenoords succesvolste schutters in de Eredivisie. Deze twee spelers waren in vorige seizoenen trefzeker tegen PEC. Wellicht laat Van Persie het duel op kunstgras aan zich voorbij gaan. Voorspellen dat Steven Berghuis scoort tijdens PEC Zwolle – Feyenoord heeft een quotering van 1.96.

Het feit dat Feyenoord recentelijk vrijwel al zijn goals in de tweede helft maakt, nodigt uit om te wedden op ‘Feyenoord scoort het meest in de 2e helft’. Deze weddenschap heeft een quotering van 2.14. Gelet op de recente statistieken valt het niet uit te sluiten dat er meer dan 2.5 goals vallen in de 2e helft. Wedden op meer dan 2.5 goals in de 2e helft van PEC Zwolle – Feyenoord heeft een quotering van 3.30.

PEC Zwolle – Feyenoord tip

PEC Zwolle won dit seizoen slechts één thuiswedstrijd in de Eredivisie. Feyenoord won onlangs met groot gemak zijn uitduels van Heracles en Emmen. Verwacht mag worden dat Feyenoord met 2 of meer goals verschil wint van PEC. Tip bij het wedden op PEC Zwolle – Feyenoord: Feyenoord wint met handicap -1, bij Toto gequoteerd op 2.43.

PEC Zwolle – Feyenoord wedden

Quotes bij Toto

Winst PEC Zwolle: 4.85
Gelijkspel: 4.10
Winst Feyenoord: 1.59