18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

AZ – FC Utrecht voorspelling – wedden, quotes en tip 19 januari 2019

Bob Ligthart

Wedstrijd: AZ – FC Utrecht, Eredivisie
Aanvang: Zaterdag 19 januari 2019, 18.30 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.75

De Eredivisie is terug van weggeweest en er staat gelijk een mooi affiche op het programma. AZ speelt zaterdagavond thuis tegen FC Utrecht. De ploegen ontlopen elkaar niet veel en er vallen vaak veel goals in deze wedstrijd. In deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op AZ – FC Utrecht.

Oogt zwakker dan vorig jaar

AZ verloor aan het begin van dit seizoen een aantal belangrijke spelers en lijkt daar nu onder te lijden. Waar het vorig jaar nog duidelijk derde werd, staat het momenteel op de zevende plek van de Eredivisie. De club uit Alkmaar behaalde in de eerste seizoenshelft 25 punten, dat is drie punten minder dan de tegenstander van aanstaande zaterdag. Utrecht heeft namelijk 28 punten en dat gat kan dit weekeinde dus gedicht worden door AZ.

 
In de winterstop speelde de club uit Alkmaar twee oefenduels ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Tegen FC Slovácko kwam AZ niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De nummer zeven van de Eredivisie oefende ook nog tegen het Turkse Fenerbahçe. Die ploeg was met 3-2 te sterk voor AZ en dus zal het zelfvertrouwen van de Nederlandse club niet groter zijn dan eerst. Toch is de ploeg zaterdag de favoriet als het aan de bookmakers ligt. Een overwinning van de Alkmaarders tegen Utrecht heeft namelijk een quote van 1.90, terwijl een zege van het uitspelende team een quotering van 3.45 heeft.

Leider van der rest van de competitie

Utrecht eindigde de eerste seizoenshelft goed en staat daardoor op de vierde plaats in de Eredivisie. In de laatste vijf duels voor de winterstop behaalde de ploeg tien punten. Bij die wedstrijden zat een overwinning op de directe concurrent Heracles, dat nu twee punten minder heeft dan de club uit Utrecht.

 
PSV en Ajax staan ruim boven de rest in de Eredivisie en Feyenoord staat ook op een eilandje op de ranglijst. Utrecht komt daar achteraan en is dus ‘the best of the rest’. Vanaf de nummer vier van de Nederlandse competitie is het erg spannend. Utrecht kan namelijk zomaar afzakken naar de zevende plaats als het verliest van AZ.

Garantie voor goals

De onderlinge resultaten laten zien dat deze teams aan elkaar gewaagd zijn. Dit seizoen won Utrecht in eigen huis met 2-1 van AZ. Vorig won de club uit Alkmaar een keer met 3-0 en het andere duel eindigde in een 1-1 gelijkspel. In het seizoen 2016/17 wonnen beide ploegen een keer van elkaar. AZ won eerst uit met 1-2 en later dat seizoen was het Utrecht dat met 2-3 wist te winnen.

AZ – FC Utrecht tip

De duels tussen deze twee ploegen gaan over het algemeen vaak gelijk op. Utrecht zat aan het einde van de eerste seizoenshelft het beste in de flow. Het won veel wedstrijden en daardoor klom het een aantal plekken. AZ zakt juist steeds wat verder weg en speelde ook geen goede oefenwedstrijden in de winterstop. Toch is AZ in eigen huis de favoriet volgens de bookmakers. Dat kan te maken hebben met de 3-0 zege op Utrecht van vorig jaar. De tip bij deze wedstrijd is dat het eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling van AZ – FC Utrecht heeft een quote van 3.75.

AZ – FC Utrecht Eredivisie wedden

Quotes bij Toto

Winst AZ: 1.90
Gelijkspel: 3.75
Winst FC Utrecht: 3.45