18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

PEC Zwolle – Feyenoord Eredivisie wedden, tips en quotes 18 maart 2018

Daniël van Bokhoven

Eredivisie wedden, tips en quotes 18 maart 2018
Wedstrijd: PEC Zwolle – Feyenoord, Eredivisie
Aanvang: zondag 18 maart 2018, 16.45 uur
Beste wedtip: winst PEC Zwolle of gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 2.16

PEC Zwolle ontvangt Feyenoord in het MAC³PARK stadion.

PEC Zwolle jaagt op play-offs Europees voetbal

Na een geweldige eerste seizoenshelft switchte PEC Zwolle in de winterstop van doelstelling: geen handhaving, maar het halen van de play-offs voor Europees voetbal. Dat gaat vooralsnog prima voor de Zwollenaren. PEC staat zevende en dat zou aan het eind van dit seizoen genoeg zijn om mee te dingen voor een plek in Europa.

Na de winterstop gaat het echter een stuk moeizamer met de ploeg van trainer John van ‘t Schip. Van de negen Eredivisiewedstrijden na de winter werden er slechts twee gewonnen en ook de laatste wedstrijd in en tegen Groningen liep uit op een deceptie; door een eigen doelpunt van Ryan Thomas en een goal van Ajdin Hrustic verloor PEC Zwolle met 2-0.

Feyenoord strijdt om plek vier

Hoe het seizoen van Feyenoord loopt is inmiddels een bekend en repeterend verhaal. De regerend landskampioen draait in de Eredivisie dramatisch en is slechts terug te vinden op de vijfde plek in de Eredivisie. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst focust zich met name op het winnen van de bekerfinale tegen AZ, die over een paar weken op het programma staat. Toch is Feyenoord aan de stand verplicht het seizoen minimaal als vierde af te sluiten.

Wat dat betreft deden de Rotterdammers afgelopen weekend goede zaken. In eigen huis werd met 2-1 gewonnen van AZ, danzkij onder meer een doelpunt van spits Nicolai Jørgensen die zijn eerste goal van 2018 scoorde. Toch speelde Feyenoord geen geweldige wedstrijd en zeker buiten De Kuip heeft Feyenoord het lastig met goede resultaten boeken. Zo werden er van de laatste vijf wedstrijden liefst vier verloren.

Head to head

Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Feyenoord, in Rotterdam, in een vanuit Rotterdams perspectief teleurstellend 0-0 gelijkspel. Ook op bezoek bij PEC Zwolle heeft Feyenoord het traditioneel enorm lastig. Sinds de promotie van PEC in 2012 wist Feyenoord nog geen een keer te winnen op bezoek in het MAC³PARK stadion. Sterker nog, van de vijf confrontaties werden er vier gewonnen door de Blauwvingers.

PEC Zwolle – Feyenoord tip

Feyenoord is dit seizoen heel matig in uitwedstrijden en PEC Zwolle is in eigen huis een ware angstgegner voor de landskampioen. Daarnaast is PEC een uitstekende ploeg en is de motivatie er volop om de competitie goed af te sluiten met een play-off ticket. Bij Feyenoord ligt de focus juist op de beker. Tip: PEC Zwolle winnen of gelijkspelen, bij Toto gequoteerd op 2.16.

PEC Zwolle – Feyenoord wedden

Quotes bij Toto

Winst PEC Zwolle: 4.82
Gelijkspel: 3.90
Winst Feyenoord: 1.62