18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nederland – Engeland vriendschappelijke interland wedden, tips en quotes 23 maart 2018

Daniël van Bokhoven

Vriendschappelijke interlands wedden, tips en quotes 23 maart 2018
Wedstrijd: Nederland – Engeland, vriendschappelijke interland
Aanvang: vrijdag 23 maart 2018, 20.45 uur
Beste wedtip: Beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.70

Nederland ontvangt Engeland voor een vriendschappelijke interland in de Amsterdam ArenA.

Nieuwe start voor Nederlands Elftal

Na het mislopen van twee eindtoernooien, het EK 2016 en WK 2018, is het voor het Nederlands Elftal zaak om toe te werken naar het halen van het EK 2020. Onder bondscoaches Guus Hiddink, Danny Blind en Dick Advocaat lukte het niet dus nu moet Ronald Koeman het voor Nederland gaan doen. ‘Oudgedienden’ als Robin van Persie, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar lijken of zijn al definitief verleden tijd en dus is het nu tijd voor de jongere garde om op te staan.

Koeman drukte deze week direct zijn stempel door onder de selectie van 23 spelers vijf potentiële debutanten bij de selectie te halen: Marten de Roon, Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Justin Kluivert (Ajax), Wout Weghorst en Guus Til (AZ). De verwachting is dat de dit seizoen bij Everton ontslagen coach tegen Engeland voor het eerst zijn beoogde 5-3-2 systeem in de praktijk brengt. Met name Hateboer lijkt van de mogelijke debutanten daarom de grootste kanshebber om minuten te gaan maken.

Engeland in voorbereiding op WK deze zomer

Waar voor het Nederlands Elftal voorlopig niks op het spel staat, geldt dat zeker niet voor Engeland. ‘The Three Lions’, onder leiding van bondscoach Gareth Soutgate, gaan dit jaar wél naar Rusland om te spelen voor de wereldtitel en hebben voor de vriendschappelijke ontmoetingen met Nederland en Italië een behoorlijke selectie samengesteld. Net als Nederland hebben ook de Engelsen potentiële debutanten in de selectie: Nick Pope, James Tarkowski (Burnley) en Alfie Mawson (Swansea City).

Het is nog onduidelijk hoe Southgate zijn mannen wil gaan laten spelen. Engelse media speculeren over een 3-4-3 of 5-3-2 systeem. Dat laatste speelde Engeland immers in haar laatste twee interlands, eind 2017. Toen werd er twee keer gelijkgespeeld tegen toplanden Duitsland en Brazilië. Hoe dan ook is topspits Harry Kane van Tottenham Hotspur er door een enkelblessure niet bij. Voetbalminnend Engeland hoopt dat hij wel ‘gewoon’ weer op tijd fit is voor het WK in Rusland aankomende zomer.

Head to head

De laatste keer dat Nederland en Engeland elkaar troffen was in 2016 op Wembley. Dat werd de wedstrijd van Vincent Janssen, die bij zijn tweede wedstrijd in Oranje direct doel trof met een fantastisch genomen strafschop. Luciano Narsingh zorgde er met een mooie goal zelfs voor dat Nederland, toen geleid door Danny Blind, met een 1-2 overwinning uit Engeland vertrok. In totaal troffen Nederland en Engeland elkaar twaalf keer in de historie. Vijf keer won Nederland, Engeland slechts één keer. In officiële ontmoetingen troffen Oranje en Engeland elkaar vijf keer. De laatste keer was op het EK 1996. Die wedstrijd eindigde in een Engelse 1-4 overwinning.

Nederland – Engeland tip

Het Nederlands Elftal wil onder de kersverse bondscoach Koeman een nieuwe weg inslaan en het krediet terugwinnen van het Nederlandse volk. De Engelsen zullen echter ook gefocust zijn op een mooie voorbereiding op het WK deze zomer en dus is de verwachting een leuke wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Tip: Beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.70.

Nederland – Engeland wedden

Quotes bij Toto

Winst Nederland: 2.45
Gelijkspel: 3.16
Winst Engeland: 2.78