18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nigeria – IJsland voorspelling, wedden, quotes & tip – WK 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: Nigeria – IJsland, WK 2018
Aanvang: vrijdag 22 juni 2018, 17.00 uur
Beste wedtip: gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 2,96

Nigeria en IJsland nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd waar alleen een overwinning zoden aan de dijk zet. In deze voorbeschouwing komen een aantal tips en quoteringen aan bod, om je zo te helpen de beste voorspelling te doen.

Valse start

De Nigerianen hebben hun eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap in Rusland verloren. In Kaliningrad was Kroatië met 2-0 te sterk. The Super Eagles lieten zich niet van hun beste kant zien en liepen het merendeel van de wedstrijd achter de feiten aan. Door de nederlaag staat Nigeria met nul punten op de vierde plaats in groep D.

Dat de Nigerianen ook als laatste zullen eindigen in de groep wordt ondersteund door de quotering van de bookmakers. Een voorspelling doen voor het land dat op de laatste plaats eindigt in groep D levert bij Nigeria een lage quotering van 1.45 op. Nigeria zal deze wedstrijd moeten winnen om in de race te blijven voor een plek in de volgende ronde. Qua quoteringen voor deze wedstrijd ontlopen beide landen elkaar niet veel. Zo ligt het met 2.81 voor een overwinning van Nigeria, 2.96 voor een gelijkspel  en 2.59 voor een overwinning van IJsland allemaal dicht bij elkaar.

Verrassende start

De IJslanders beleefden een geweldig EK in 2016. In een poule met Hongarije, Portugal en Oostenrijk eindigden ze als tweede achter Hongarije maar vóór Portugal. Op het WK in Rusland lijken ze op dezelfde voet verder te gaan door in de openingswedstrijd met 1-1 gelijk te spelen tegen voetbalgrootmacht Argentinië. Sergio Agüero zette de Argentijnen met een hard schot nog op 1-0. Lang kon de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli niet genieten van de voorsprong want vier minuten later tekende Alfred Finnbogason voor de IJslandse gelijkmaker. Hiermee heeft IJsland de sterkste opponent van groep D gehad en heeft het nog een reële kans dat het de knock-outfase bereikt. Er is een quotering van 3.00 verbonden aan de voorspelling dat IJsland in de volgende ronde actief zal zijn.

IJsland zal zich vasthouden aan het feit dat het vooral in de eerste helft beter was dan de Argentijnen en in verdedigend opzicht weinig weggaf. Ondanks het feit dat IJsland in kwalitatief opzicht geen topland is op dit wereldkampioenschap, heeft bondscoach Heimir Hallgrímsson er een écht collectief van kunnen smeden.

Tóch lijkt wedden op Argentinië en Kroatië als twee beste landen van groep D de grootste kans van slagen te hebben. De quotering bij die tip ligt namelijk op 1.35 tegenover 7.50 voor Kroatië en IJsland en 20.00 voor Argentinië en IJsland, wat potentieel de meest lucratieve voorspelling is.

Onderlinge resultaten

Nigeria en IJsland hebben elkaar één keer eerder ontmoet in het verleden. Op 22 augustus 1981 werd het in Reykjavik 3-0 voor de IJslanders.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Aan de kant van Nigeria zijn er geen blessures of afwezigen.

Bij IJsland ontbreken er twee spelers door blessures. Middenvelders Aron Gunnarsson (blessure onbekend) en Johann Berg Gudmundsson (kuitblessure) kunnen vrijdag niet in actie komen.

Nigeria – IJsland tip

De belangen zijn groot bij beide landen en gezien de eerder genoemde quoteringen is de voorspelling dat het een open wedstrijd gaat worden een logische.

Nigeria zal moeten winnen en dus alles op alles zetten om een resultaat te behalen. IJsland weet dat het in verdedigend opzicht weinig steken laat vallen en dat het door het feit dat het echt een team is het ver kan schoppen op dit wereldkampioenschap. Een gelijkspel lijkt dan ook een logische voorspellling bij het afsluiten van een weddenschap voor dit duel. Wedtip: Nigeria en IJsland spelen gelijk met een quotering van 2.96 bij Toto.

Nigeria – IJsland WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Nigeria: 2.81
Gelijkspel: 2.96
Winst IJsland: 2.59