18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Brazilië – Costa Rica voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Brazilië – Costa Rica, WK 2018
Aanvang: vrijdag 22 juni 2018, 14.00 uur
Beste wedtip: Brazilië scoort meer dan 2.5 goals
Bookmaker: Toto
Quote: 2.16

Voor zowel Brazilië als Costa Rica staat de druk er vol op. Beide landen bleven zegeloos in hun eerste pouleduel. Een logische voorspelling is dat de twee naties vol voor de winst gaan, maar dan op hun eigen manier. Diverse tips en quoteringen worden nader toegelicht.

Flitsende opening, flets vervolg

Brazilië was voorafgaand aan het WK bij alle bookmakers de grote favoriet om wereldkampioen te worden. Tegen Zwitserland leken de Goddelijke Kanaries aanvankelijk aan de hoge verwachtingen te beantwoorden. De Brazilianen waren in hun duel tegen Zwitserland de bovenliggende partij in de eerste helft en kwamen via Philippe Coutinho op 1-0. Een controversiële goal van Zwitserland, Steven Zuber duwde zijn tegenstander Miranda in de rug, zorgde kort na rust voor de 1-1 eindstand.

Brazilië staat nu tweede, achter Servië. Wedden op Servië – Brazilië als de exacte top 2 van Groep E heeft een quotering van 6.50. Dat lijkt momenteel een aanlokkelijke voorspelling maar Brazilië heeft groepswinst nog altijd in eigen hand als het zijn resterende pouleduels wint. Wedden op Brazilië als winnaar van Groep E heeft een quotering van 1.50.

Gebrek aan goals

Costa Rica heeft geen vervolg kunnen geven aan het sterke WK-optreden van vier jaar eerder. Servië maakte een eind aan een ongeslagen reeks van vijf WK-duels. Het was aan keeper Keylor Navas te danken dat de 1-0 nederlaag niet hoger uitviel. Het is heel optimistisch om de voorspelling te durven doen dat Costa Rica zich toch nog kwalificeert voor de achtste finale. Wedden op een kwalificatie van Costa Rica voor de knock-outfase heeft bij Toto een quotering van 9.00

Het adagium ‘Never change a winning team’ is duidelijk van toepassing op Costa Rica. Bondscoach Oscar Ramirez heeft in vergelijking met het WK 2014 de selectie nauwelijks ververst. Scoren was tijdens het WK van vier jaar geleden een hele opgave aangezien de Costa Ricanen vijf goals noteerden in vijf duels. Dat manco kwam tegen Servië opnieuw aan het licht: de Ticos schoten slechts drie keer op het Servische doel.

Opvallend is hoe vaak er minder dan 2.5 goals vallen in duels van Costa Rica. Het duel tegen Servië was het vijfde WK-duel op rij waarin er minder dan 2.5 goals vielen in een wedstrijd van Costa Rica. Ook in de WK-kwalificatiereeks, in zeven van de tien Costa Ricaanse duels in de slotkwalificatiereeks waren er minder dan 2.5 goals. Wedden op minder dan 2.5 goals bij Brazilië – Costa Rica heeft bij Toto een quotering van 2.02.

Hoopgevende statistieken op basis van resultaten uit het verleden

Het duel tussen Brazilië en Costa Rica zal naar alle waarschijnlijkheid een wedstrijd van twee tegenovergestelde speelstijlen worden. Brazilië vol op de aanval tegenover Costa Rica dat loert op de counter. Het is opmerkelijk dat Brazilië in zijn laatste zes WK-duels telkens minimaal één tegentreffer incasseerde terwijl Costa Rica in drie van zijn laatste zes WK-wedstrijden de nul hield.

Daar staat tegenover dat Brazilië in zijn meest recente duels amper te passeren was. De Zuid-Amerikanen hielden de nul in vijf van hun zes laatste matchen terwijl Costa Rica recentelijk juist moeite heeft de netten schoon te houden: slechts één ‘clean sheet’ in de laatste vijf duels en acht tegengoals in totaal. Wedden op Brazilië wint & meer dan 2.5 goals heeft bij Toto een quotering van 1.68. Op basis van de recente cijfers is dat geen onlogische voorspelling

Een ander belangrijke statistiek om rekening mee te houden is dat Brazilië ongeslagen is in al zijn zeven duels tegen CONCACAF-tegenstanders (de Midden-Amerikaanse zone): zes keer winst en één keer gelijk. Costa Rica won in 2014 met 1-3 van Uruguay: een trendbreuk aangezien Costa Rica zijn drie eerdere duels met Zuid-Amerikaanse oppositie verloor.

Onderlinge ontmoetingen

In competitieve duels troffen Brazilië en Costa Rica elkaar vier keer in de laatste dertig jaar. Brazilië zegevierde telkens, twee maal op een WK en twee keer tijdens de Copa América. In totaal werd er achttien keer gescoord in die vier duels. De WK-wedstrijden resulteerden in Braziliaanse zeges van respectievelijk 1-0 en 5-2.

Brazilië – Costa Rica tip

Brazilië wil zich herstellen van het teleurstellende resultaat tegen Zwitserland en aast op een grote score om groepswinnaar te worden. Costa Rica incasseert recentelijk veel goals en scoort amper. Een ruime zege van Brazilië lijkt een voor de hand liggende voorspelling. Tip: Brazilië scoort meer dan 2.5 goals, bij Toto gequoteerd op 2.16

Brazilië – Costa Rica WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Brazilië: 1.18
Gelijkspel: 6.01
Winst Costa Rica: 14.70