18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Nigeria – Argentinië voorspelling – wedden, quotes en tip – WK 2018

Dirk Maas

Wedstrijd: Nigeria – Argentinië, WK 2018
Aanvang: dinsdag 26 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: beide teams scoren
Bookmaker: Toto
Quote: 1.84

De paniek en onrust hebben toegeslagen bij Argentinië nu uitschakeling dreigt na het onthutsende verlies tegen Kroatië. Voorspellingen, tips en quoteringen komen aan bod ter voorbereiding op het wedden op het duel van de Zuid-Amerikanen tegen Nigeria.

Wederom in een lastig parket

Opnieuw is het erop of eronder voor Argentinië. Acht maanden geleden dreigden de Albiceleste het WK te missen, maar op de laatste speeldag van de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks sloeg Lionel Messi toe. Met een hattrick schoot hij Argentinië voorbij Ecuador en stelde hij het WK-ticket veilig.

Voor aanvang van het WK 2018 was algemeen de voorspelling dat Messi de grootse kanshebber was om WK-topscorer te worden. De quoteringen zijn nu omhoog geschoten. Wedden op Lionel Messi als WK-topscorer heeft een quote van 50.00. Waarschijnlijk lijkt het niet, maar Messi kan zich spiegelen aan Paolo Rossi die in zijn laatste drie duels zes keer scoorde en daardoor in 1982 de Gouden Schoen won.

Een nieuwe bevlieging van de meervoudig Gouden Bal-winnaar is vereist aangezien plaatsing voor de achtste finale aan een zijden draadje hangt. Argentinië moet winnen van Nigeria en moet hopen dat IJsland niet (met ruimere cijfers) wint van Kroatië. Wedden op een Argentijnse kwalificatie voor de knock-outfase heeft bij Toto een quotering van 1.70.

Knap herstel

Voor Nigeria zag het er, na het verloren duel tegen Kroatië, somber uit. De Super Eagles herstelden zich echter knap tegen IJsland. Het eerste schot op doel was meteen raak. Musa scoorde en een kwartier voor tijd was het opnieuw de oud-VVV’er die de productie verdubbelde.

Kroatië en Nigeria vormen momenteel de top twee van de poule. Wedden op Kroatië – Nigeria als de exacte top 2 van Groep D heeft een quotering van 2.50 bij Toto. Een nachtmerriescenario voorspellen voor de Afrikanen kan heel lucratief uitpakken. Wedden op Nigeria als nummer laatst van de poule heeft een quotering van 5.00.

Wedden op Poule D: doem-en droomscenario’s

Na de zege op IJsland is de stemming in het Nigeriaanse kamp opperbest. Daarnaast is het zelfvertrouwen opgevijzeld. De bondscoach van Nigeria, de Duitser Gernot Rohr, is ervan overtuigd dat de Super Eagles Argentinië kunnen verslaan. Hij verwees naar de zege die Nigeria boekte in november 2017 in Krasnodar toen de Afrikanen met 4-2 een vriendschappelijk duel van de Zuid-Amerikanen wonnen.

Mochten de woorden omgezet worden in daden, dan loont het om te wedden op een achtste finale-plaats voor Nigeria. De quotering bij Toto voor kwalificatie van Nigeria voor de knock-outfase bedraagt 2.60.

Bij de Argentijnen heeft daarentegen de paniek toegeslagen. Met name bondscoach Jorge Sampaoli is de kop-van-jut. Hij krijgt ervan langs omdat hij er maar niet in slaagt lijn te krijgen in het spel van de Albiceleste. Veel Argentijnen dringen aan op een basisplaats voor Cristian Pavon en Paolo Dybala, maar aan die oproep wil Sampaoli vooralsnog geen gehoor geven.

De relatie tussen Sampaoli en sommige van zijn spelers schijnt zodanig bekoeld te zijn dat Argentijnse media reppen over een voortijdig ontslag. Jorge Burruchaga zou volgens de berichten tegen Nigeria op de bank kunnen zitten. Die meldingen zijn niet bevestigd, maar dat het schuurt tussen coach en spelers bleek wel toen Sergio Agüero opmerkingen van Sampaoli smalend afdeed met de reactie: “Laat hem maar zeggen wat hij wil.”

Een totale implosie van Argentinië zou in het slechtste geval tot de laatste plaats in de poule kunnen leiden. Wedden op een vierde plaats van de Argentijnen in Poule D heeft een quotering van 4.00. Dat is een gedurfde voorspelling gezien de Argentijnse WK-historie. Een minder risicovolle weddenschap, gelet op de onderlinge WK-historie tussen Argentinië en Nigeria, is Kroatië – Argentinië als de exacte top 2 van Poule D. Die volgorde heeft een quotering van 1.65 bij Toto.

Onderlinge WK-historie

Een WK-duel tussen Argentinië en Nigeria is de voorbije decennia haast een zekerheid op het WK. Van de vier ontmoetingen die tussen 1994 en 2014 plaatsvonden trok Argentinië telkens aan het langste eind, steeds met minimaal verschil. In 1994 werd het 2-1, in 2002 en 2010 noteerden de Argentijnen een 1-0 zege en in 2014 werd het 3-2. Zowel Messi als Musa scoorde in dat duel twee keer.

Nigeria – Argentinië tip

Argentinië moet winnen. Nigeria kan het zich niet veroorloven om op een gelijkspel te spelen aangezien de bondscoach van Kroatië heeft aangekondigd niet zijn sterkste team tegen IJsland op te stellen. De voorspelling dat beide landen op zoek gaan naar een goal lijkt gerechtvaardigd. De twee meest recente duels waren doelpuntrijk gezien de uitslagen van 2-3 en 2-4. Wedden op goals van Nigeria en Argentinië zou een logische optie zijn. Daarom luidt de tip: beide teams scoren, bij Toto gequoteerd op 1.84.

Nigeria – Argentinië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst Nigeria: 5.33
Gelijkspel: 4.27
Winst Argentinië: 1.52