18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

IJsland – Kroatië voorspelling, wedden, quotes & tip – WK 2018

Joris Gemen

Wedstrijd: IJsland – Kroatië, WK 2018
Aanvang: dinsdag 26 juni 2018, 20.00 uur
Beste wedtip: winst Kroatië 
Bookmaker: Toto
Quote: 2.11

IJsland heeft zichzelf een slechte dienst bewezen met de nederlaag tegen Nigeria. De IJslanders moeten winnen van Kroatië en zelfs dan hebben ze een goede afloop niet meer in eigen hand. Een blik op de quoteringen bij het wedden op de ontknoping in Groep D, inclusief tips en voorspellingen.

Geen vervolg

IJsland heeft de goede start van dit WK geen vervolg kunnen geven tegen Nigeria. IJsland begon aanvallend aan het duel, maar het leverde geen treffer op. Van de Nigerianen hadden ze in de eerste 45 minuten niks te vrezen en Finnbogason verzuimde vlak voor rust om de bal na een vrije trap nog binnen te koppen. Na de rust veranderde het spelbeeld en na het doelpunt van de Nigeriaan Ahmed Musa leek de ban voor Nigeria gebroken. Na eerder op de lat te hebben geschoten was het weer Musa die een goal maakte. Hij omspeelde de IJslandse doelman Hannes Haldórsson en schoot raak voor 2-0. IJsland kon geen vuist meer maken en miste tot overmaat van ramp ook nog een strafschop.

De bookmakers zagen IJsland na het punt tegen Argentinië, en vervolgens de Argentijnse nederlaag tegen Kroatië, nog als kanshebber voor de knock-outfase. Nu zijn de quoteringen aangepast; indien er een weddenschap wordt afgesloten bij de voorspelling van het land dat laatste eindigt in groep D, is er aan IJsland een quotering van 1.50 verbonden.

IJsland heeft het na de nederlaag tegen Nigeria niet meer in eigen hand. Het moet dus winnen, en zou daarnaast alleen door kunnen gaan als Argentinië wint van Nigeria.

De IJslanders treffen dus in de laatste poulewedstrijd het al geplaatste Kroatië. Gezien de prestaties van Kroatië dit WK is het vanzelfsprekend dat zij de favoriet zijn in deze wedstrijd. De quoteringen bij dit duel zijn als volgt: 3.39 bij een overwinning van IJsland, 3.21 bij een gelijkspel en 2.11 bij een overwinning van Kroatië.

Uitstekend WK

Kroatië beleveet een uitstekend WK tot nu toe. Na de zege op Nigeria (2-0) heeft het in de tweede wedstrijd het tegenvallende Argentinië vernederd met 0-3. Na een goede eerste helft van Argentijnse kant ging het in de tweede helft helemaal mis. In de 54ste minuut ging de Argentijnse doelman Willy Caballero ernstig in de fout bij een uittrap. De bal belandde bij Ante Rebic, die niet twijfelde en de bal heerlijk in het doel volleyde. Kroatië liep daarna via een mooi schot van Luka Modric en een intikker van Ivan Rakitic uit naar 0-3. De groepswinst kan ze het land bijna niet meer ontgaan en een tip voor een weddenschap is om Kroatië en Argentinië als exacte top-2 van groep D te voorspellen. Je krijgt dan 1.65 keer je inzet terug.

Onderlinge resultaten

Deze twee landen kennen elkaar goed, want voor het kwalificatietoernooi van dit WK zaten ze ook al bij elkaar in de groep. Tijdens de voorrondes voor het WK in Rusland werd het in Kroatië 2-0 voor de Kroaten en in IJsland 1-0 voor de IJslanders.

Gaan we verder terug in de tijd, dan slaat de balans uit in het voordeel van Kroatië dat vier van de laatste zes duels won. De enige zege van IJsland was die uit de WK-kwalificatiecyclus.

Geblesseerde en/of afwezige spelers

Bij beide ploegen zijn er geen blessures of afwezigen.

Naar verluidt laat de bondscoach van Kroatië Zlatko Dalic, Ante Rebic, Šime Vrsaljko, Ivan Rakitic en Mario Mandžukic op de bank zitten tegen IJsland. Deze vijf spelers staan allemaal op scherp en zijn bij een volgende gele kaart geschorst voor de volgende wedstrijd.

IJsland – Kroatië tip

Het is alles of niets voor IJsland en dat biedt kansen voor Kroatië. Dat land is al geplaatst voor de volgende ronde maar zal de groepswinst toch ook veilig willen stellen. Met dit gegeven in combinatie met een kwalitatief beter elftal lijkt het een logisch voorspelling dat Kroatië deze wedstrijd winnend zal afsluiten. De wedtip is als volgt: Kroatië wint met een quotering van 2.11 bij Toto.

IJsland – Kroatië WK 2018 wedden

Quotes bij Toto

Winst IJsland:
Gelijkspel:
Winst Kroatië : 2.11