18+ Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Speel bewust | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie

Napoli – AS Roma voorspelling – wedden, quotes en tip 5 juli 2020

Bob Ligthart

Wedstrijd: Napoli – AS Roma, Serie A
Aanvang: Zondag 5 juli 2020, 21.45 uur
Beste wedtip: Gelijkspel
Bookmaker: Toto
Quote: 3.50

De Serie A komt ook steeds dichter bij het einde en veel ploegen strijden nog om van allerlei belangen. Zo ook Napoli en AS Roma, want zij maken beiden nog een goede kans op een directe plaats voor de Europa League. Zondag staan deze ploegen tegenover elkaar en in deze voorbeschouwing staan voorspellingen, tips en quotes die helpen bij het wedden op dit duel.

Minder sterk dan vorig jaar

In het vorige seizoen eindigde Napoli nog als tweede in de Serie A, maar dit gaat dit jaar niet lukken. De club staat op de zesde plek en dit zou aan het einde van het seizoen voor een plaats in de kwalificatie van de Europa League zorgen. Napoli is al geplaatst voor dit toernooi, omdat het de Coppa Italia dit jaar heeft gewonnen. De club speelt daardoor niet echt meer ergens voor, want het haalt de top vier niet en dus ook niet de Champions League.

Napoli keerde wel sterk terug na de corona-break, want het won dus de beker ten koste van Juventus en daarnaast won het ook nog in de competitie van Hellas Verona en SPAL. Eerder deze week kwam er een einde aan deze reeks, omdat Atalanta met 2-0 te sterk was voor de bekerwinnaar.

Europa League

Roma staat momenteel op de vijfde plek, die ervoor zorgt dat de club zich direct voor de Europa League plaatst. Het team moet er dus alles aan doen om deze plaats te behouden, dus er mogen eigenlijk geen punten verspeeld worden tegen Napoli. Die club is dus al zeker van de Europa League en bedreigt het ticket dus niet, maar kort daarachter zit AC Milan dat ook maar vijf punten minder heeft dan Roma.

De eerste wedstrijd na de hervatting van de competitie verliep goed voor de Italiaanse nummer vijf, want het won met 2-1 van Sampdoria. Daarna ging het twee weken op rij mis. AC Milan was namelijk met 2-0 te sterk en een speelronde later verloor Roma ook nog van Udinese met 0-2. Als het aan de bookmakers ligt, komt daar een derde nederlaag op rij bij. Een overwinning van de club uit Rome heeft namelijk een quote van 3.30, terwijl een zege van Napoli een quotering van 2.03 oplevert.

Echte spitsen

Beide clubs kunnen beschikken over hun spits en dit is belangrijk voor ze, want deze scoren het meest. Aan de kant van Napoli is dit de oud-speler van Ajax Arkadiusz Milik en de Pool scoorde tot nu toe tien keer in dit seizoen van de Serie A. De spits van AS Roma, Edin Džeko, doet het nog net wat beter met veertien doelpunten. Ze worden vaak gezocht door hun teamgenoten en de kans is dan ook zeker aanwezig dat minimaal één van de twee zondag een goal maakt.

Laatste ontmoeting

De teams troffen elkaar eerder dit seizoen in Rome en de thuisploeg hield de drie punten in eigen huis. Het was een gelijk opgaande strijd waarin allebei de teams veel kansen kregen, maar niet erg effectief waren. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Roma en dit kunnen erg belangrijke punten zijn aan het einde van dit seizoen, aangezien de twee directe concurrenten van elkaar zijn.

Napoli – AS Roma tip

De thuisploeg won de Coppa Italia, waardoor het zich plaatste voor de Europa League. Roma wil zich ook voor dat toernooi plaatsen, maar moet nog aan de bak om dit te bewerkstelliggen. Dit kan ervoor zorgen dat de club net wat gemotiveerder het veld opkomt dan Napoli. Dit moet ook, want de club is niet echt in vorm. De tip bij deze wedstrijd is dat het eindigt in een gelijkspel. Deze voorspelling van Napoli – AS Roma heeft een quote van 3.50.

Napoli – AS Roma Serie A wedden

Quotes bij Toto

Winst Napoli: 2.03
Gelijkspel: 3.50
Winst AS Roma: 3.30